Σελίδες

28 Απρ 2011

Αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα...



ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, η κυβέρνηση με συνέπεια μας πληροφορεί κάθε μέρα σχετικά με το τι ...δε θα έχουμε!
Ετσι, λοιπόν, μάθαμε (και) χτες από τον Γ. Πεταλωτή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι δε θα έχουμε ανασχηματισμό, δε θα έχουμε εκλογές και, βεβαίως - βεβαίως, 
δε θα έχουμε αναδιάρθρωση.
Οχι πως τους έχουμε κάποια εμπιστοσύνη, ή χαίρουν αξιοπιστίας οι κυβερνώντες, αλλά ας δεχθούμε ότι είναι έτσι τα πράγματα. 
Το πρόβλημα είναι ότι ...ελάχιστα μας ενδιαφέρει.
Κι αυτό γιατί το τι ΔΕ θα έχουμε αναμασιέται για να καλύψει το ...τι θα έχουμε, που είναι και το μεγάλο θέμα.
Γιατί θα έχουμε ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα, ανεργία, κι άλλο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, μειώσεις μισθών, περαιτέρω καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, φοροεπιδρομή από κάθε πλευρά, ακρίβεια και συρρίκνωση των κρατικών παροχών που έχουν απομείνει.

Σε αυτά προσθέστε την ένταση του αυταρχισμού (πάντα «πάει πακέτο» με τις αντιλαϊκές πολιτικές) και συμμετοχή στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μεσόγειο (που θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι).
Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τον κόσμο κι αυτά ακριβώς θέλουν να κρύψουν. 
Τόσο η κυβέρνηση που θα τα προωθήσει, όσο και η ΝΔ με το ΛΑ.Ο.Σ. που θα τα στηρίξουν, ο καθένας με τον τρόπο του.
ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ότι έχει κάνει «γενναία αυτοκριτική», επειδή ο εκπρόσωπος Τύπου της αποκήρυξε την απογραφή του Γ. Αλογοσκούφη. 
Δηλαδή, αυτό πιστεύουν ότι θυμάται ο ελληνικός λαός από τη διακυβέρνησή τους;
Το νομοσχέδιο για κατάργηση του 8ωρου, που «πέρασε» ο τότε υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος, θεωρούν ότι το ξεχάσαμε; Τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών; Τις φοροαπαλλαγές και τις παραχωρήσεις στο κεφάλαιο;
Προφανώς έχει βάλει και αυτή μια «στρώση» στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, όμως η απογραφή είναι μάλλον ...το λιγότερο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/4/11, 4:16 μ.μ.

    Δεν υπάρχει πιο μεγάλος εμπαιγμός από αυτόν: να υποστηρίζει το σάπιο παρελθόν μας ότι θα μας οδηγήσει σε ένα υγιές μέλλον. Ολο το σάπιο, διεφθαρμένο και μολυσματικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος, παραμένει στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή