Σελίδες

28 Απρ 2011

Το σκιάχτρο των ελλειμμάτων...



Με πολύτιμο σύμμαχο το σκιάχτρο με τα εμφανιζόμενα κρατικά ελλείμματα και χρέη, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, έχει καλά προετοιμάσει την επερχόμενη φάση σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης. 
Στρατηγικός στόχος τους είναι η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος των μονοπωλίων, με φτηνότερους τους εργάτες, τη ζωντανή ανθρώπινη εργασία δεμένη στο άρμα της ανταγωνιστικότητάς τους. Η μπόχα μαζί με τα ελλείμματα και τα χρέη τους ξεχείλισαν ξανά. Οι επίσημες ανακοινώσεις από κυβέρνηση και κοιναγορίτικες υπηρεσίες, οι διαπιστώσεις τους για τις νέες «αστοχίες», για το γεγονός ότι ελλείμματα και χρέη τους «ξέφυγαν» για μια ακόμη φορά, είναι το πολεμικό σάλπισμα της πλουτοκρατίας, το απόλυτα σαθρό πρόσχημα και δήθεν άλλοθι για αυτά που ήδη έχουν ετοιμάσει με το «μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο».
Η μάζα με τα κρατικά ελλείμματα και χρέη είναι κομμάτι από τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο, μέρος από τη λεία που άρπαξαν από το λαό για να τη δώσουν, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, στις μερίδες της πλουτοκρατίας, με τη μορφή τόκων, ενισχύσεων, φοροελαφρύνσεων, άλλων «κινήτρων», αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για την εγκληματικότητα της πολιτικής που στηρίζει και ενισχύει το κεφάλαιο. Τα όποια «προβλήματα» των καπιταλιστών και των πολιτικών διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος, αντικειμενικά, δεν αποτελούν απολύτως κανένα πρόβλημα για το λαό. Για το λαό το πρόβλημα είναι ότι «τα σπασμένα» της, η πλουτοκρατία, του τα φορτώνει, να τα πληρώσει. Οι καπιταλιστές και τα «παπαγαλάκια» τους είναι που επιχειρούν να τα εμφανίσουν ως τέτοια, με στόχο να στρεβλώσουν την πραγματικότητα, να χαυνώσουν συνειδήσεις με το δηλητήριο της πολιτικής τους, για να εγκλωβίσουν σε ψεύτικα διλήμματα, τέτοια που να παραλύουν τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.
Τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας είναι οδοστρωτήρας για το λαό. Σε τελική ανάλυση δεν τους κόφτουν ούτε τα ελλείμματα ούτε και τα χρέη, αλλά το κεντρικό ζητούμενο της στρατηγικής τους είναι η παραπέρα κλιμάκωση, με τις μαζικές ομοβροντίες, των μέτρων που έχουν ετοιμάσει. Στην κυριολεξία δε σκοπεύουν να αφήσουν «πέτρα πάνω στη πέτρα» προκειμένου να διασφαλίσουν την επάνοδό τους σε συνθήκες διευρυμένης κερδοφορίας. Οι νέες τρανταχτές ανατιμήσεις σε φόρους, η μαζική ανεργία, η καρατόμηση δικαιωμάτων, μισθών, συντάξεων κοκ... για το λαό έχουν αποδειχθεί όλα μάταιος κόπος. Θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι η βαρβαρότητα θα προσλάβει πολύ εντατικότερους ρυθμούς. Η διαδικασία εξόδου από την καπιταλιστική κρίση περνά και μέσα από την «ελεγχόμενη» καταστροφή κεφαλαίων, από τη λεγόμενη αναδιάρθρωση και του κρατικού χρέους, διαδικασία που επίσης είναι προϊόν συνδιαλλαγής αλλά και οξυμένων ανταγωνισμών ανάμεσα στις μερίδες της πλουτοκρατίας, των πολιτικών διαχειριστών και κρατών που τους έχουν βάλει κάτω από τη δική τους ομπρέλα προστασίας.
Μοναδική απάντηση στη σαπίλα και τα αδιέξοδα των καπιταλιστών, είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που αναγκαστικά περνά μέσα από την πλήρη ρήξη και την ανατροπή. Για τη λαϊκή οικονομία και εξουσία, που στόχο θα έχει την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών, για οικονομία χωρίς κρίσεις, ανεργία, χωρίς τα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές και τους νόμους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου