Σελίδες

20 Μαρ 2011

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ενόψει της απεργίας

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απόφαση για απεργία έλαβε και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση - παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και άλλων εργαζομένων
Χαρακτηριστικά γενικής απεργιακής κινητοποίησης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς στο Νομό Ιωαννίνων, αγωνιστικού αναβρασμού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παίρνει η πανεργατική παν-γιαννιώτικη απεργία στις 23 Μάρτη. Στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση που πήρε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων υπό το βάρος των αγωνιστικών πιέσεων του ΠΑΜΕ και την παρέμβαση εργαζομένων, προστέθηκε και ο δημόσιος τομέας. Με ομόφωνη απόφασή του, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την παραπάνω ημερομηνία.
Τα παραπάνω καταδεικνύουν τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, η πάλη από τα κάτω για το δίκιο της τάξης τους με την οργάνωση του αγώνα σε αυτήν την κατεύθυνση από το ΠΑΜΕ. Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν μαζικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καθημερινά, με μπαράζ περιοδειών και συσκέψεων. Χθες, έγιναν εξορμήσεις στα εργοστάσια ζωοτροφών «ΖΩ-ΔΩ», «ΠΙΝΔΟΣ», «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ», «ΒΙΟΖΩΗΣ», και στη Βιομηχανική Περιοχή καλώντας τους βιομηχανικούς και εργοστασιακούς εργάτες για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας σε σύσκεψη την Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 μηνών, ενώ συνεδρίασαν και τα ΔΣ Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε συνέντευξή τους, το Σωματείο Οικοδόμων και η Επιτροπή Ανέργων - Απολυμένων κάλεσαν τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο, τους άνεργους και απολυμένους να δώσουν βροντερό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στο Δημαρχείο, διεκδικώντας τη λήψη και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ανακούφισης.
  • Σε μια ακόμη έμπρακτη ενέργεια ταξικής αλληλεγγύης, η Πολιτιστική Ομάδα του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί διήμερο κινηματογραφικών προβολών στο Πολυθέαμα, με γενική είσοδο 3 ευρώ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων της ΑΔΕΙ και του ΚΑΡΙΠΙΔΗ. Το Σάββατο 19/3, στις 7 μ.μ., και στις 9 μ.μ. θα προβληθεί το «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» του Κεν Λόουτς και την Κυριακή 20/3 τις ίδιες ώρες «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» του Ελιο Πέτρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου