Σελίδες

2 Φεβ 2012

Σήμερα το συλλαλητήριο της ΚΝΕ στην Αθήνα



  • Στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, η διαδήλωση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά
  • Αύριο, Παρασκευή, αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, πλούσια δράση σε όλη τη χώρα
Η ΚΝΕ καλεί σε μαζικό και οργανωμένο αγώνα για να αποτραπεί η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και διοργανώνει συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και αύριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ οι Οργανώσεις της σε όλη την Ελλάδα απλώνουν τη δράση τους ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο με εξορμήσεις, πικετοφορίες και συγκεντρώσεις.
Το σημερινό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, γίνεται στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.
«Να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ). Θέλουν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια,
στην αδράνεια. Ειδικά τώρα που τσακίζεται κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Με "ζαλισμένο" το μυαλό απ' τη ναρκω-θολούρα, να 'χει το κεφάλι κατεβασμένο μια ζωή», τονίζει η ΚΝΕ και καλεί στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.
Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 5.30 μ.μ. ως εξής:
  • Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και ο Νότιος Τομέας.
  • Στην πλατεία Καραϊσκάκη ο Δυτικός Τομέας, ο Βόρειος Τομέας, ο Πειραιάς, τα Μεσόγεια.
  • Στην πλατεία Βάθης οι Κλαδικές Οργανώσεις, ο Κεντρικός Τομέας, το Θριάσιο.
Αντίστοιχα, συλλαλητήριο διοργανώνει η ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκηαύριο, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
Επίσης, αύριο, στην Πάτρα συγκέντρωση διοργανώνουν οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Αχαΐας, ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο αναπτύσσεται πλούσια δράση σε όλη τη χώρα από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες προγραμματίζονται:
Σήμερα, Πέμπτη
Γιάννενα, συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.
Κέρκυρα, συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γιωργάκη.
Βόλος, πικετοφορία στις 6 μ.μ.
«Τραπεζάκια» ενημέρωσης θα στηθούν στις 6 μ.μ. σε: Ζαγορά, Σκόπελο και Αγιά.
Χαλκίδα, πικετοφορία το απόγευμα.
Λιβαδειά, συγκέντρωση στον πεζόδρομο του κέντρου.
Κοζάνη, στις 6 μ.μ., πικετοφορία στο κέντρο και τις συνοικίες.
Σιάτιστα, στη 1 μ.μ., εξόρμηση στην κεντρική πλατεία και στο Μουσικό Λύκειο.
Πτολεμαΐδα, εξόρμηση στην κεντρική πλατεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ενάντια στη λειτουργία της μονάδας υποκατάστατων.
Φλώρινα, στις 6 μ.μ., πικετοφορίες στο κέντρο και τις συνοικίες.
Γρεβενά, πανεξόρμηση στο ΤΕΙ και στα σχολεία.
Κομοτηνή, εξορμήσεις το πρωί σε όλα τα σχολεία και το απόγευμα σε στέκια νεολαίας.
Δράμα, εξορμήσεις το πρωί σε όλα τα σχολεία και το απόγευμα σε στέκια νεολαίας.
Ηράκλειο Κρήτης, πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
Χανιά, πικετοφορία στις 6 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.
Ρόδος, παράσταση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ.
Αύριο, Παρασκευή
Αγρίνιο, συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Λαμία, πικετοφορία το απόγευμα.
Καλαμάτα, πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Ξάνθη, πανεξόρμηση στα σχολεία.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του «Κώδικα Ναρκωτικών»
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που αποποινικοποιεί τη χρήση, διακίνηση, προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση, κοινωνική επανένταξη, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων - ΟΑΕΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο. «Η γενιά της Αντίστασης, που με το χωνί της ΕΠΟΝ βροντοφώναξε "όχι στο χασίς, αλλά εκπολιτισμό στη νεολαία", μαζί με τις γενιές που έχτισαν τη μεταπολεμική Ελλάδα για να ζήσουν τα παιδιά μας, καταγγέλλουμε ότι οι υποστηρικτές αυτού του νομοσχεδίου θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν», αναφέρει και σημειώνει ότι θα συμβάλει στην κοινή δράση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.
Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την προσπάθειά της να νομιμοποιήσει τη «ναρκωκουλτούρα». «Αγωνιζόμαστε για την πραγματική απελευθέρωση της τάξης μας από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών της τάξης μας σε κανέναν», αναφέρεται.
Συσκέψεις - εκδηλώσεις
Πλατιά σύσκεψη καταδίκης του επικίνδυνου νομοσχεδίου νομιμοποίησης των ναρκωτικών οργανώνουν δεκάδες φορείς στη Θεσσαλονίκησήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ» (Συγγρού 4, 2ος όροφος). Οι φορείς που καλούν τη σύσκεψη είναι: Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΘΠ ΙΘΑΚΗ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από κοινού με συλλόγους γονέων των δυο νησιών προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης του δολοφονικού νομοσχεδίου, σήμερα Πέμπτη, στη 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλεί νέους και εργαζόμενους να παραβρεθούν μαζικά, σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων για το θέμα αυτό.
Συζήτηση - σύσκεψη με θέμα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου