Σελίδες

29 Σεπ 2012

Απαράδεκτη διαπόμπευση από την ΕΛ.ΑΣ.


Τους «κρέμασαν στα μανταλάκια». Πρόκειται για εννέα συλληφθέντες της περασμένης Τετάρτης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα. Με αυτόν τον τρόπο, η συγκυβέρνηση υλοποιεί την πρόθεσή της να κάνει πιο σκληρό τον «κουκουλονόμο». Το τελευταίο το ζήτησε προχτές στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.
Συγκεκριμένα, χτες, η Αστυνομία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας εννέα, κατά τεκμήριο αθώων, κατηγορουμένων 18-26 χρόνων σε μια πράξη διαπόμπευσης και κοινωνικού στιγματισμού. Δύο από αυτούς, μάλιστα, είναι χτυπημένοι. Πράξη που θυμίζει τη δεκαετία του 1960 με το δημόσιο εξευτελισμό νεολαίων που γίνονταν για παραδειγματισμό από τις αρχές.

Το Δελτίο Τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας , μάλιστα, καλεί κάθε «πρόθυμο» να χαφιεδίσει, δίνοντας πληροφορίες στις διωκτικές αρχές για ...τυχόν τέλεση και άλλων αδικημάτων. Η ανακοίνωση αναφέρει, χαρακτηριστικά, πως «η δημοσιοποίηση αποσκοπεί κυρίως στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους». Προσθέτει δε ότι «σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών». Δίνονται και τα σχετικά τηλέφωνα της Κρατικής Ασφάλειας ... Η δημοσίευση των φωτογραφιών έγινε ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, ενώ πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έσπευσαν να μεταδώσουν αμέσως το υλικό των διωκτικών αρχών.
Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χτες το απόγευμα κανένας από τους 23 νεαρούς συλληφθέντες (ανάμεσά τους 10 ανήλικοι) των προχτεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων δεν είχαν περάσει από ανακριτή. Να υπενθυμίσουμε ότι ο συνήγορος Δ. Κατσαρής, των νεαρών που συνελήφθησαν προχτές στου Ζωγράφου, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να πάνε στις απεργιακές συγκεντρώσεις καταγγέλλει πως η αστυνομία παρά το ότι έγιναν οι συλλήψεις δεν άφηνε να έρθουν σε επαφή στη ΓΑΔΑ οι συνήγοροι με τους κατηγορούμενους, παρά μόνο αργά το βράδυ. Επιπλέον, δεν άφηναν κανέναν γονιό και μάλιστα των ανηλίκων να δει τα παιδιά του. Τέλος, να τονιστεί και τα όσα καταγγέλλουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της περιοχής του Ζωγράφου που λένε ότι «τα νεαρά άτομα δεν επιτέθηκαν σε κανέναν αστυνομικό, το αντίθετο γινόταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου