Σελίδες

2 Φεβ 2012

ΚΙΝΗΣΗ «Ε.ΛΑ.Δ.Α» : Συσκοτίζει τους ενόχους, την κρίση και τη διέξοδο



Παρουσιάστηκε χτες και αναπαράγει τα ιδεολογήματα περί «κατοχής» και «υποτέλειας»
Ενα ακόμα «αντιμνημονιακό» συνονθύλευμα, στο οποίο χώρεσαν από τις δυνάμεις του ΣΥΝ, της ΚΟΕ και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κουρουπλής, Δημαράς), τον Μητρόπουλο μέχρι τον Σ. Παπαθεμελή και από τον Κ. Παπανικόλα των Οικολόγων Ελλάδας, μέχρι τις αντικομμουνιστικές ομάδες της πλατείας Συντάγματος, που κραύγαζαν για «άμεση δημοκρατία», συγκροτήθηκε χτες, υπό τον τίτλο Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α). Την παρουσίαση της Κίνησης, έκαναν ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Γλέζος και ο Γ. Κασιμάτης, στο ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης». Αν και υπήρξαν αντικρουόμενες τοποθετήσεις, οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι η πρωτοβουλία τους «δεν είναι εκλογικό κομματικό σχήμα».
Η εισηγητική ομιλία του Μ. Θεοδωράκη ήταν ένα απάνθισμα από αντιεπιστημονικές αναλύσεις για την κρίση, που αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές αιτίες και
κρύβουν τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Επαληθεύεται και μ' αυτόν τον τρόπο το χάος που χωρίζει το περιεχόμενο και τους στόχους της Κίνησης, με τις θέσεις του ΚΚΕ. Αναλυτική κριτική στις θέσεις του σχήματος, έχει κάνει και ο «Ρ», με άρθρο στο φύλλο της Κυριακής, 22/1/2012.
Βγάζοντας σκόπιμα από το «κάδρο» τις νομοτέλειες του καπιταλισμού και τα κέρδη που συσσώρευσε στα χρόνια της ανάπτυξης η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, ο Μ. Θεοδωράκης παρουσίασε την κρίση σαν τεχνητό φαινόμενο, λέγοντας ότι «χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα, η χώρα μας οδηγήθηκε μεθοδικά σε βαριά οικονομική κρίση, μόνο και μόνο για να εισαχθεί στο ΔΝΤ και να αποτελέσει την πειραματική και πειρατική εισβολή της Αυτοκρατορίας του Χρήματος στην Ευρώπη».
Αθωώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στη σφαγή του λαού, και προσπαθώντας να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα της φιλομονοπωλιακής επίθεσης με προαποφασισμένα μέτρα, αποφάνθηκε ότι «βία είναι να εκτελείς εντολές ξένων, που βλάπτουν τους πολίτες και την πατρίδα σου. Βία είναι να θίγεις την ιερότητα της εθνικής ανεξαρτησίας, το σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας σου και να περιφρονείς τις πολιτιστικές, πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις σου που αποτελούν την ταυτότητά σου ως ελεύθερου πολίτη και Ελληνα».
Σαν συμπέρασμα, ανέφερε την «ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο λαϊκό Κίνημα από ελεύθερους, ανεξάρτητους, διαφωτισμένους και αποφασισμένους πολίτες» και στοχοποίησε σαν εχθρό το «σύστημα», που«είναι απόλυτα εξαρτημένο από Μεγάλες Τράπεζες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται δυο - τρεις μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία». Απέναντι σ' αυτό το σύστημα, είπε, «οι Ελληνες, αποτελούμε επίλεκτο στόχο μιας πρωτοφανούς καταστρεπτικής εισβολής σε διεθνές επίπεδο με όπλο το χρήμα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/2/12, 12:56 μ.μ.

    την απαντηση την δινει περιφημα ο Νικος Μπογιοπουλος με το υπεροχο βιβλιο του. ο θεοδωρακης για χιλιοστη φορα μας απογοητευει -κριμα - αλλα τι να περιμενεις απο ανθρωπους που ξεκινησαν απο αριστερα και κατεληξαν υπουργοι στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ[δαμανακη] . Ελληνικε λαε επιτελους ποτε θα καταλαβεis οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος παρα μονο ο ξεσηκωμος¨\\\

    ΑπάντησηΔιαγραφή