Σελίδες

13 Οκτ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΙΚΑ...

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», είπε: «Το μνημόνιο είναι κακό πράγμα και βλάπτει σοβαρά την υγεία της χώρας, αλλά γιατί φτάσαμε εκεί; Να θυμίσουμε ότι κάποιοι υποψήφιοι αττικάρχες, τουλάχιστον τέσσερις, συμμετείχαν και στήριζαν αυτούς τους σχεδιασμούς». Κι αναφέρεται στους υποψηφίους που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κι ακόμα στους Γ. Δημαρά και Αλ. Μητρόπουλο. Υπάρχει όμως και κάτι που δε λέει ο Γρ. Ψαριανός. Οτι ένας ακόμα υποψήφιος αττικάρχης και το κόμμα του συμμετέχουν και στηρίζουν τους μετά μνημονίου σχεδιασμούς. Πώς; Συνεργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες με το κόμμα που τους εξυφαίνει και τους υλοποιεί, το ΠΑΣΟΚ. Εξωραΐζοντας την αντιλαϊκή του πολιτική και τη φιλομονοπωλιακή του στρατηγική και επιδιώκοντας να μην εκφραστεί στην κάλπη η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αυτές οι εκλογές είναι απλά «αυτοδιοικητικές» και σημασία έχει να αναδειχτούν «φερέγγυοι» και «ικανοί» άνθρωποι.
Πρόκειται για τον υποψήφιο αττικάρχη Γρ. Ψαριανό και τη «Δημοκρατική Αριστερά». Ενισχυτικά στα παραπάνω να αναφέρουμε ότι στηρίζουν και τον «Καλλικράτη», το μνημόνιο δηλαδή στο πεδίο της τοπικής διοίκησης. Οι συνέπειες του οποίου θα είναι ολέθριες για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Λέει ο Γρ. Ψαριανός: «Το σχέδιο Καλλικράτης είναι σε σωστή κατεύθυνση με λάθος σχεδιασμό και εφαρμογή και δεν θα λειτουργήσει εάν δεν υπάρξουν αλλαγές». Το άγχος του όλο δηλαδή είναι μη τυχόν και δεν μπορέσει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο το οποίο θα αποτελέσει τον οδοστρωτήρα που θα αποτελειώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Αξίζει να προσθέσουμε και την απάντηση που δίνει στο εξής ερώτημα: «Αναφέρεστε εγκωμιαστικά στους Τρίτση - Δοξιάδη για την αυτοδιοικητική τους πολιτική. Ποιους απ' τους ζώντες υποψηφίους απ' τους άλλους πολιτικούς χώρους θα θέλατε να είχατε στο ψηφοδέλτιό σας;». Η απάντηση τώρα: «Εχουμε αναφερθεί και στον Στέφανο Μάνο (...) και στον Σταύρο Μπένο ...». Δηλαδή σε έναν κατεξοχήν νεοφιλελεύθερο, που πολιτεύτηκε και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ και έναν του ΠΑΣΟΚ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου