Σελίδες

13 Οκτ 2010

Του ζητούν να πληρώσει το θάνατο του πατέρα του!

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΟΚ
Το νοσοκομείο «Ερυθρός» αξιώνει νοσήλια από το γιο 59χρονου που πέθανε. Καθημερινή η αποκάλυψη της ανατριχιαστικής πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ...
Η κυβέρνηση θέλει τους γιατρούς να αναλύουν πόσο συμφέρουν οι ακρωτηριασμοί και πόσο κοστίζει ο θάνατος (φωτ. από πρόσφατη περιοδεία στο νοσοκομείο της Κοζάνης)
Να πληρώσει περισσότερα από 1.000 ευρώ για την περίθαλψη του πατέρα του, που πέθανε μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου στον «Ερυθρό Σταυρό» και ο οποίος ήταν άνεργος οικοδόμος για δυο χρόνια και ανασφάλιστος, απαίτησαν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου απ' το γιο του νεκρού!
Χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ η οικογένεια του νεκρού, αλλά και ξεκαθαρίζοντας: «Οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι μετανάστες δεν πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη».
Τα ξημερώματα της 22ης Σεπτέμβρη ο 59χρονος άνεργος οικοδόμος Νικόλαος Σπυρόπουλος έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί απ' τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ζήτησαν να μάθουν τι ασφάλιση έχει ο ασθενής. Και όταν ενημερώθηκαν ότι ήταν ανασφάλιστος, απαίτησαν απ' το γιο να υπογράψει ως εγγυητής ότι θα πληρωθεί το νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτεί ο πατέρας του που κινδύνευε!
Ο ασθενής εξετάστηκε και μπήκε εκτάκτως στο χειρουργείο. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και έχασε τη μάχη με το θάνατο. Μετά το θάνατο, δεν άφησαν το γιο να θρηνήσει το δικό του άνθρωπο που έχασε πριν ακόμα συμπληρώσει τα 60 του χρόνια, αφού του έστειλαν το λογαριασμό του θανάτου του πατέρα του.
Ο γιος του νεκρού κλήθηκε να πληρώσει αρχικά 321 ευρώ για τις εξετάσεις και τη νοσηλεία του πατέρα του, ενώ εκκρεμούν και τα τιμολόγια για το χειρουργείο, τη νοσηλεία στη ΜΕΘ και τα φάρμακα που υπολογίζεται ότι θα είναι 700 με 1.000 ευρώ επιπλέον! Δηλαδή δεν αρκεί ο πόνος και η θλίψη για το χαμό του γονιού του, ο γιος βρέθηκε και χρεωμένος στο νοσοκομείο που κατ' εντολή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λειτουργεί σαν επιχείρηση.
Είναι απάνθρωπο
Οι εκπρόσωποι των σωματείων και ταξικών δυνάμεων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Παπαζαχαρόπουλο, στον οποίο υπογράμμισαν ότι αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο. Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που προωθεί το πετσόκομμα των παροχών και το φόρτωμα του κόστους της περίθαλψης στους εργαζόμενους, αλλά και την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Επισήμαναν ότι κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΕΕ, καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε χαμηλούς μισθούς, άθλιες εργασιακές συνθήκες, στη φτώχεια και την ανεργία και στη συνέχεια αφήνουν τους άνεργους και ανασφάλιστους στο έλεος της μοίρας τους, την ώρα της ανάγκης ή τους ζητούν να πληρώσουν για την περίθαλψή τους. Ο αναπληρωτής διοικητής είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα απαντήσει σε δυο μέρες.
Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι το ταξικό κίνημα θα δυναμώσει την πάλη του, ώστε να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, να μη μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του. Αλλά και για ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους, ανεξάρτητα από το αν κάποιος δουλεύει ή όχι, αν είναι ασφαλισμένος ή όχι κτλ. Με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Και κάλεσαν σε αυτό τον αγώνα τους υγειονομικούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου