Σελίδες

13 Οκτ 2010

Πρωτοστατούν στη χειραγώγηση


Νέα κόλπα γεννούν συνεχώς οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να αδυνατίσουν τις αντιδράσεις τους στη σφοδρή επίθεση που δέχονται.
Χτες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση για την ανάπτυξη «κοινών μορφών δράσης, αγωνιστικών και απεργιακών παρεμβάσεων» ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που «έχουν ήδη βαρύ αρνητικό αντίκτυπο στην αύξηση της ανεργίας, την πτώση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των μεσαίων, μικρών και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων». Η πρόσκληση απευθύνεται στη ΓΣΕΕ, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ).
Οι ηγεσίες των φορέων αυτών όπως και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ είναι αυτές που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι υπέρμαχοι της ΕΕ και πολλοί από αυτούς συμπορεύτηκαν σε πολλές περιπτώσεις με τον ΣΕΒ, τα συμφέροντα δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου. Δε γίνεται, επομένως, τα στηρίγματα αυτής της πολιτικής να θέλουν να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη αγώνων, ικανών να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή της. Στη χειραγώγηση και την καθυπόταξη των εργαζομένων είναι έτοιμοι να πρωτοστατήσουν, αφού ήταν και είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου