Σελίδες

17 Μαΐ 2011

Παραμύθια «δίχως δράκο»

Το γνωστό παραμύθι περί «κόκκινων γραμμών» αναπαράγει για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει την παντελώς ψεύτικη εικόνα ότι τάχα βάζει κάποια όρια στα «παζάρια» που τάχα κάνει με την τρόικα για τα νέα πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα που προωθούνται.
«Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο ακόμα για το οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία: το να μας ζητείται ένα νησί ή ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό. Οι πολίτες περιμένουν ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας συνιστούν επαρκή εγγύηση», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». 

Ομως δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται με «ευαισθησίες» και «κόκκινες γραμμές». 
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσες φορές έχει διαβεβαιώσει πως «δεν θα θίξει τους μισθούς και τις συντάξεις», ότι «δεν θα γίνουμε χώρα με χαμηλά μεροκάματα» κ.ο.κ. Το μόνο λοιπόν που επιβεβαιώνει, όταν κάνει τέτοιες «ευαίσθητες» δηλώσεις, είναι ότι στην πραγματικότητα έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δίχως όρια και φραγμούς. 
Το ομολογεί άλλωστε ο ίδιος όταν δηλώνει σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται τώρα στην πρώτη θέση της ατζέντας και θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με το χρέος, με μια σειρά αναπτυξιακών σχεδίων». 
Ο λαός πρέπει να ακούει βερεσέ αυτά που λένε και να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στο πώς θα οργανώσει την πάλη του για ρήξη και ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου