Σελίδες

27 Αυγ 2010

Ο κόσμος καίγεται και η ΓΣΕΕ εκτιμά...

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Ολοι ήξεραν τι πρόκειται να συμβεί πριν ακόμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει το τελικό νομοσχέδιο για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Το ίδιο έγινε και με τον αντεργατικό νόμο για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Και στις δύο περιπτώσεις η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ συνιστούσε αναμονή, στην προσπάθειά της να δώσει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει την πολιτική της.
   Σήμερα όλοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - η οποία δεν το κρατά κρυφό - προχωρά ολοταχώς στην ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση των δημόσιων συγκοινωνιών και μεταφορών με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.
   Ομως η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνει ξανά ποιον υπηρετεί. Είχε κληθεί να πάει χθες σε σύσκεψη συνδικάτων των αστικών συγκοινωνιών και του σιδηροδρόμου αλλά δεν πήγε. Αντί γι' αυτό έστειλε μια επιστολή την οποία υπογράφουν ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος και ο ΔΑΚίτης γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ευάγγελος Μπουζούλας. Σε αυτή σημειώνουν: «Η ΓΣΕΕ βρίσκεται σε διαδικασία εκτίμησης των προβλημάτων που θα προκύψουν από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις μεταφορές». Και όταν κάνει την εκτίμηση, θα κάνουν μια σύσκεψη κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα. Και συνιστά στα συνδικάτα που έκαναν τη χθεσινή σύσκεψη να εξειδικεύσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν για να την ενημερώσουν.
   Υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφιβάλλει ότι οι ηγεσίες αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου