Σελίδες

27 Αυγ 2010

Ο λαός έχει συμφέρον να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

http://tasosnastos.blogspot.com/
Για τους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψήφιους που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική μίλησαν οι Χρ. Χαλκιάς, υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, και Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι οποίοι κάλεσαν το λαό να εκλέξει αγωνιστές που θα παλεύουν με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα
Ο Χρ. Χαλκιάς
Σε συγκέντρωση στη Νίκαια, έδρα του δήμου Κιλελέρ, μίλησαν, χτες βράδυ, ο Χρ. Χαλκιάς, υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ και ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στην ομιλία του ο Χρ. Χαλκιάς στάθηκε στο «σκηνικό» που διαμορφώνεται στην Τοπική Διοίκηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», υπογραμμίζοντας ότι, μέσω των μεγάλων δήμων, θέλουν να προωθήσουν αποφάσεις και πολιτικές για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Και σ' αυτές τις εκλογές - είπε - συγκρούονται δυο πολιτικές. Από τη μια η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και η οποία εκφράζεται από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και από την άλλη η πολιτική για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων που εκφράζεται από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Μιλώντας σ' ένα κατ' εξοχήν αγροτικό δήμο, ο Β. Μπούτας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο αγροτικό πρόβλημα της χώρας, στις αιτίες του, στους υπεύθυνους, αλλά και στις προτάσεις για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού.
Αναφερόμενος, ιδιαίτερα, στους δήθεν «ανένταχτους» και «ανεξάρτητους» υποψήφιους, επισήμανε: Σε τούτες τις εκλογές φαίνεται πως είναι «πολύ της μόδας» υποψήφιοι να δηλώνουν κομματικά ανένταχτοι και πολιτικά ανεξάρτητοι. Στην πραγματικότητα κι αυτοί, όπως και οι άλλοι που επισήμως εμφανίζονται ως υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι ενταγμένοι,
«ως τα μπούνια» και εξαρτημένοι, «μέχρι το μεδούλι», από την κυρίαρχη πολιτική που αυτά τα κόμματα διαχειρίζονται, υπηρετούν και στηρίζουν.
Κρύβουν την πραγματικότητα
Ο Β. Μπούτας
Το γιατί θέλουν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα είναι φανερό: Με τη δήλωσή τους σαν «ανένταχτοι» και «ανεξάρτητοι», επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες που φέρουν αυτά τα κόμματα, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και τα οποία, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και υπό την χατζάρα του μνημονίου, παίρνουν τρομακτικές και τραγικές διαστάσεις. Θέλουν, δηλαδή, ν' αποφύγουν να υποστούν στην κάλπη τη βαριά τιμωρία που επιφυλάσσουν οι ψηφοφόροι στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για τα δεινά που έφεραν οι κυβερνήσεις αυτών των κομμάτων στο λαό μας.
Οι υποψήφιοι που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν κρύβουμε την κομματική μας ταυτότητα και την πολιτική μας υπόσταση. Διότι θεωρούμε ότι αυτά, μαζί με τις καθαρές και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις μας, αποτελούν «καλά εφόδια» και «εξαιρετικά πλεονεκτήματα» στην πάλη μας για την εξυπηρέτηση των αναγκών και των συμφερόντων του λαού. Και για μας, η συμμετοχή στις τοπικές εκλογές δεν είναι παρά μια σκληρή πολιτική μάχη, στους πολύχρονους και πολύμορφους αγώνες μας για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Οι δήθεν ανένταχτοι - ανεξάρτητοι
Το «φαινόμενο» των «ανένταχτων» και «ανεξάρτητων» υποψηφίων το βλέπουμε κι εδώ, στο δήμο σας, όπου ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Κομίτσας, δηλώνει «ενωτικός», πρόθυμος και έτοιμος να συνεργαστεί με όλους για το καλό του δήμου και των δημοτών, ενώ ο Κ. Κοκκινούλης, στέλεχος της ΝΔ, παίρνοντας πόζα, δηλώνει με κομπασμό «δε θέλω την υποστήριξη κανενός κόμματος».
Ομως, επειδή σε τούτο τον τόπο και λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, πίσω από «τρύπιες προσωπίδες». Τα λόγια δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, όταν «μιλούν» τα έργα. Και σεις εδώ ξέρετε - και δεν πρέπει να ξεχάσετε στην προεκλογική περίοδο - ποια είναι τα «έργα και οι ημέρες» των υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο δήμο σας.
Οχι μόνο δεν πρόβαλαν αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά, από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από κάθε άλλο «πόστο» κι αν βρέθηκαν, την στήριξαν όσο και όπως μπορούσαν. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική πέρασε μέσα από τους δήμους Νίκαιας και Πλατυκάμπου, πέρασε και περνάει μέσα από την Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας.
Κι επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τίποτα, θυμηθείτε τι ρόλο έπαιξαν αυτοί οι υποψήφιοι στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο ένας «έλαμψε διά της απουσίας του» από τις μάχες της φτωχής αγροτιάς για την επιβίωσή της κι ο άλλος «ήταν παρών» για να παλεύει για τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και, ω της πρόκλησης, βάπτισε τον συνδυασμό του με το όνομα του Μαρίνου Αντύπα, τον οποίο δολοφόνησαν οι τσιφλικάδες, πρόγονοι των σημερινών μεγαλοαγροτών, τους οποίους και εκπροσωπεί.
Στις ερχόμενες εκλογές, που έχουν γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα, ο λαός έχει συμφέρον και όφελος να εκλέξει πραγματικούς αγωνιστές, που θα παλεύουν, μαζί με το οργανωμένο κίνημα, στη γραμμή της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Και τέτοιοι αγωνιστές είναι αυτοί που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου