Σελίδες

5 Ιουλ 2012

«Εποικοδομητικές προτάσεις» και «σκιώδης» κυβέρνηση

Τις «αντιφάσεις» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει διαρκώς ο αστικός Τύπος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αν και έχει πολιτική που υπηρετεί το αστικό πολιτικό σύστημα και τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, προσπαθεί να το «παίξει» λαϊκή αντιπολίτευση, αφού έτσι μπορεί να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις, ενώ συντηρεί τις διαφορετικές πολιτικές διαχείρισης, που βολεύουν διαφορετικά τμήματα των αστών αλλά και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Χαρακτηριστικό από την άποψη αυτή είναι το χτεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της «Καθημερινής», που επικρίνοντας την «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τον καλεί να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Τώρα επιδιώκει (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και στην Ελλάδα. Μόνο που η συμφωνία αυτή αφορά κυρίως τη στήριξη των τραπεζών, για την οποία επίσης κατηγορούνταν συνεχώς οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου με κάθε ευκαιρία. Και εν προκειμένω αποκρύπτει ότι αν εφαρμοζόταν στις ελληνικές τράπεζες η απόφαση που υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής, αυτές θα βρίσκονταν υπό αμιγώς ευρωπαϊκή διοίκηση». Και το άρθρο καταλήγει: «Αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει τι θέλει με βάση τα πραγματικά δεδομένα». Η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολη η «δουλειά» του αστικού Τύπου, αφού διακηρυγμένος στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκήσει «υπεύθυνη» αντιπολίτευση, δηλαδή σκληρή φραστική κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική, κινούμενος σταθερά εντός των τειχών του αστικού πολιτικού συστήματος - συγκρότησε ήδη «σκιώδη κυβέρνηση» μιμούμενος την πρακτική των αστικών κομμάτων - και της στρατηγικής του ευρωμονόδρομου. Τίποτα πάντως δεν συνηγορεί ότι θα απογοητεύσει την πλουτοκρατία που θέλει εδώ και τώρα δείγματα γραφής «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», δηλαδή αντιπολίτευση ως ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/7/12, 9:37 μ.μ.

    Η συγκρότηση της «σκιώδους κυβέρνησης» του Τσίπρα, πρωτόγνωρη για αριστερό κόμμα στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον μισόν αιώνα σίγουρα ενισχύει το προφίλ της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης, κάτι δηλαδή που οι αριστεροί ψηφοφόροι το θεωρούν βήμα προς την ενσωμάτωση στο σύστημα.
    Παράδειγμα ο Τσίπρας για την θέση του «υπουργού» Οικονομικών επέλεξε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, συνδυαζόμενη μάλιστα με εκείνη του Γιώργου Σταθάκη για τη θέση του «σκιώδους υπουργού» Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι αυτή που δίνει το στίγμα αυτού του «κυβερνητικού» προπλάσματος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Και οι δύο είναι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα και ανήκουν στο στενό πολιτικό περιβάλλον του. Και οι δύο ανήκουν στη δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι φανατικοί υποστηρικτές της ΕΕ. Κανένας τους δεν διακατέχεται από πάθος κατά του Μνημονίου. Δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν οποιαδήποτε επιρροή στον κόσμο και φυσικά δεν είναι σε θέση να κινητοποιήσουν μάζες στους δρόμους και στις πλατείες.
    Αυτή η επιλογή αποσκοπεί πρωτίστως στον καθησυχασμό του κατεστημένου και της οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.
    Αλλη τρανή απόδειξη ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν καμμία ριζική αλλαγή, ούτε ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου και του καπιταλισμού γενικότερα.
    Κρίμα οι τόσοι παραπλανημένοι ψηφοφόροι του, εξαπατημένοι και κερατωμένοι, ας πληρώσουν τώρα οι μαλάκες τα χαράτσια και ας χαρούν τους εξοντωτικούς φόρους, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την ανεργία τους.
    Αχ κατακαημένε λαέ ευκολόπιστε και χιλιοπροδομένε, κάθε ξιλοαπατεώνας σε καταφέρνει και σε ξεγελάει.
    Βέβαια ας πρόσεχες, τώρα είναι αργά, εμείς στα λέγαμε αλλά δεν άκουγες, τώρα φάτην ανόητε και μην διαμαρτύρεσαι
    ΑΝ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ .
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή