Σελίδες

5 Ιουλ 2012

Στην αναμονή ο λαός... με «υπεύθυνη αντιπολίτευση»


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη την πατρότητα της ...ρηξικέλευθης ιδέας για «υπεύθυνη αντιπολίτευση», αφού πρώτος αυτός την έριξε στην αρένα πριν τις εκλογές του 2009! 
Τότε δηλαδή που ο κόσμος είχε τούμπανο ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - αφού διαφαινόταν η επικράτησή του - θα έφερνε τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά στο λαό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καμάρωνε για τον έλεγχο που θα ασκούσε και τα μπόσικα που θα κρατούσε στη βουλή ώστε να μην παρεκκλίνει το ΠΑΣΟΚ απ' τις θετικές του δεσμεύσεις. Λόγια όλα του Παπαδημούλη.
Σήμερα ο εμπνευστής του ...νέου τύπου αντιπολίτευσης δηλώνει (χτες στο «Ράδιο 9»): «Το
είδος της αντιπολίτευσής μας θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι το έργο της κυβέρνησης. Είτε η κυβέρνηση τα πάει καλά, είτε τα κάνει "μούσκεμα", αυτό θα επηρεάσει την αντιπολιτευτική μας γραμμή. Ο δεύτερος είναι ο τρόπος με τον οποίο η τρικομματική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει θεσμικά και πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση (...) Αν σεβαστούν το θεσμικό και πολιτικό ρόλο της (...) εμείς θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας».
Δεν υπερασπίζεται το «βλέποντας και κάνοντας»
Εδώ ανοιχτά λέει στο λαό να είναι σε ετοιμότητα να συνταχτεί με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά! Ως τότε ας περιμένει. Απροκάλυπτα δηλαδή ζητάει για λογαριασμό της κυβέρνησης πίστωση χρόνου, περίοδο χάριτος. Οταν είναι παραπάνω από φανερό ότι όχι μόνο δεν περισσεύει λεπτό στο λαό για να το σπαταλήσει σε αναμονή, αλλά πρέπει να «τρέξει» την οργάνωσή του και την πάλη του για να προλάβει αυτά που έρχονται, που έχουν επίσης φανεί ότι θα είναι κόλαφος. 
Ο Δ. Παπαδημούλης επί το έργον της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» μάλιστα εξωραΐζει και το ρόλο της κυβέρνησης. Η πολιτική που θα ασκήσει, αν είναι αντιλαϊκή - ισχυρίζεται εμμέσως πλην σαφώς - θα οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα! 
Δε θα την εφαρμόσει δηλαδή συνειδητά, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής στρατηγικής για διαχείριση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, αλλά ασυνείδητα, από ανικανότητα! 
Πράγματι δρουν ως ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου