Σελίδες

3 Οκτ 2010

Οι λαοί δεν παραδίνονται σε κανέναν

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το «ψήφισμα για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού» που προωθείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Σε δηλώσεις της για το αντιδραστικό ψήφισμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε χτες:
«Αυτό το τέρας που λέγεται Ευρωένωση και το παράλληλο Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν αποφασίσει την Τρίτη να περάσει ένα ψήφισμα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζονται οι λαοί που αντιστέκονται στην πολιτική των μονοπωλίων, που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου. Καταδικάζονται για εξτρεμισμό, όπου στον εξτρεμισμό συμπεριλαμβάνουν από την πολιτική τοποθέτηση και τα συνθήματα μέχρι τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.
Την Τρίτη, κατά τη γνώμη μας, αυτό που θα κριθεί στην πράξη είναι αν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα δώσει το άλλοθι στην ΕΕ να απαιτήσει από τα κράτη - μέλη να υιοθετήσουν αυτήν τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία μπορεί να απαγορεύεται η δράση των κομμάτων μέχρι και η συμμετοχή τους στις εκλογές.
Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας: Το ΚΚΕ δεν παραδίνεται σε κανέναν. Και πιστεύουμε ότι αυτή η τοποθέτηση δεν αφορά μόνο τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Εκφράζει σήμερα ευρύτερα λαϊκές δυνάμεις, ριζοσπαστικές δυνάμεις, οι οποίες πάλεψαν, απήργησαν, διαδήλωσαν και δυνάμεις που είναι σε μια πορεία να βάλουν ένα φραγμό στην κυρίαρχη πολιτική τόσο στην Ελλάδα όσο και να συνδράμουν σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης των λαών.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τοποθέτησή μας δεν είναι μία στενά κομμουνιστική τοποθέτηση. Εχουν ευθύνη οι δύο βουλευτές που εκφράζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση να ψηφίσουν ΟΧΙ. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουν.
Για ένα πράγμα όμως είμαστε βέβαιοι: Οτι και ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης θα επιλέξουν να ξεσκίσουν κυριολεκτικά αυτό το ψήφισμα, γιατί είμαστε σε μια περίοδο που ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, ένας νέος κύκλος σε συνθήκες που η κρίση παρατείνεται στην Ευρώπη και που η επιλογή είναι, όταν η Ευρώπη βγει απ' την κρίση και η Ελλάδα, η εργατική δύναμη να βρίσκεται τουλάχιστον 50 και 60 χρόνια πίσω όσον αφορά στα δικαιώματά της. Κι αν αυτό το ψήφισμα περάσει στη Συνέλευση της Ευρώπης, είμαστε βέβαιοι ότι με την πάλη του λαού δε θα περάσει στην Ελλάδα».
Θέλουν σιγή νεκροταφείου
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε:
«Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή και ο κρατικός αντικομμουνισμός είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη. Βεβαίως, δεν είναι εύκολο να τα περνάνε αυτά όπως ακριβώς θέλουν, γιατί υπάρχουν οι λαϊκές αντιστάσεις. Νομίζουμε όμως ότι η τοποθέτηση αυτή, ο φόβος περί λαϊκών εξεγέρσεων, πατάει στο γεγονός ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν κυριολεκτικά πάνω από πτώματα προκειμένου να υλοποιήσουν την πολιτική σε βάρος των λαών. Και μάλιστα σε συνθήκες όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιο κράτος, ποια επιχείρηση θα έχει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην κερδοφορία έχει οξυνθεί παρά πολύ.
Επομένως, εμείς σε αυτή την επιλογή που κάνουν βλέπουμε τη διάθεσή τους να καταδικάσουν το λαό ισόβια σε ένα είδος σιγής νεκροταφείου. Θέλουν διά πυρός και σιδήρου να καταστείλουν το κίνημα. Δε θα το καταφέρουν. Είναι όμως ενδεικτικό της πρόθεσής τους να συνεχίσουν τα μέτρα και γι' αυτό δικαιολογημένα φοβούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου