Σελίδες

3 Οκτ 2010

Μόνη ελπίδα ο ξεσηκωμός του λαού

http://tasosnastos.blogspot.com/

Για ευθεία ομολογία του υπουργού Οικονομικών ότι τα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πως «η συμπαιγνία ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνησης είναι ένα πρόσχημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σήμερα για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική», μίλησε ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
Οσον αφορά στον ισχυρισμό ότι δεν προβλέπονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως «το επικαιροποιημένο μνημόνιο έχει και νέα μέτρα με δύο κατευθύνσεις: Να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις και να δημιουργήσει συνθήκες παράδεισου για το μεγάλο κεφάλαιο». Ειδικά για τις Συλλογικές Συμβάσεις επισήμανε ότι «πάμε προς συνολική κατάργηση» αφού «δε θα αναγνωρίζονται οι κλαδικές».
Συνολικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε πως «αν κάτι μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα είναι το να ξεσηκωθεί ο λαός, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που είναι παγιδευμένα σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να δημιουργηθεί μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να σαρώσει τον εργασιακό μεσαίωνα, γιατί αλλιώς διαμορφώνεται ένα σεληνιακό τοπίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου