Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

«Σοκ και δέος»


«Σοκ και δέος» προκαλούν τα τραγικά γεγονότα στα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας και η απειλή της ραδιενέργειας, με ολέθριες συνέπειες για τον ιαπωνικό λαό, γενικότερα για τους λαούς και το περιβάλλον. Τραγική επιβεβαίωση του κινδύνου που ενέχει η καπιταλιστική εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας από τα μονοπώλια με κριτήριο το κέρδος.
«Σοκ και Δέος» προκαλούν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με την επέμβαση στη Λιβύη, με πρόσχημα τον «εκδημοκρατισμό». Ολόπλευρη προετοιμασία έτοιμη από καιρό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., δίνουν «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για να επιβληθεί το ιμπεριαλιστικό δίκαιο στη Λιβύη,
ενάντια στον ομοτράπεζό τους στο καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, τις ίδιες υπηρεσίες παρείχαν στο αιματοκύλισμα και στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999, στη συνέχεια ενάντια στους λαούς σε Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003 και έπεται συνέχεια...
«Σοκ και Δέος» τώρα στη Λιβύη, σε ολόκληρο το αραβικό τόξο, από το Μαρόκο μέχρι το Μπαχρέιν, δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΕΕ και των δυναμικά αναπτυσσόμενων χωρών, καθώς και η όξυνση των μεταξύ τους ανταγωνισμών, των αστικών κυβερνήσεων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση των λαών, με πρόσχημα τον «εκδημοκρατισμό».
«Σοκ και Δέος» προκαλεί το αντεργατικό τερατούργημα το «Σύμφωνο για το Ευρώ», όπως μετονομάστηκε το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που από κοινού αποφάσισαν ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. «Σύμφωνο για το Ευρώ», στην ουσία «Σύμφωνο πολέμου» της πλουτοκρατίας, λαιμητόμος για τις κατακτήσεις και τη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
«Σοκ και Δέος» προκαλεί η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η απόλυτη και σχετική εξαθλίωση. Νέα τεράστια κύματα οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η σύνθετη εναλλαγή της μορφής του πολέμου τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς και το περιβάλλον.
«Σοκ και Δέος», πόλεμος από την πλουτοκρατία με όλα τα μέσα, ιδεολογικοπολιτικός, οικονομικός, με εναλλαγή της μορφής του πολέμου, αποκαλύπτοντας ότι η χρησιμοποίηση στρατιωτικών μέσων είναι συνέχεια της πολιτικής.
Τώρα χρειάζεται με μεγαλύτερο πείσμα, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, να δώσουμε τη μάχη στους τόπους δουλειάς, να δυναμώσει η κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να εκφραστεί έμπρακτα η προλεταριακή διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αντιμάχονται την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Να ενδυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη, για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης. Πάλη άρρηκτα συνδεδεμένη για να ανοίξει ο δρόμος για τη Λαϊκή Εξουσία, τη λαϊκή ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου