Σελίδες

10 Οκτ 2010

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΟ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Το «μνημόνιο συνεργασίας» που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κυβέρνηση του Κατάρ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγάλου τμήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του λιμανιού του Αστακού, καθώς και άλλων δημόσιων εκτάσεων και υποδομών. Η επένδυση ύψους 5 δισ. δολαρίων αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού ομίλου του Κατάρ «Qatar Investment Authority» (QIA), που δραστηριοποιείται ανά τον κόσμο στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των ακινήτων και των ξενοδοχείων.
Οι επενδύσεις των Αράβων θα μετατρέψουν:
Σε «Λας Βέγκας» το Ελληνικό. Ο κρατικός όμιλος από το Κατάρ σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχείου, καζίνο, αεροδρομίου για ιδιωτικά αεροσκάφη, συνεδριακού κέντρου και μαρίνας, που θα καλύψει μεγάλο μέρος της παραλίας. Από τα 5.300 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκχωρήσει το 1/3 της έκτασης, στερώντας από το λαό ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου. Μάλιστα, σε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων Χ. Παμπούκης δήλωσε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι: «Το Φαληρικό Δέλτα ως το Σούνιο να γίνει νέα Κυανή Ακτή».
Σε ωρολογιακή βόμβα το λιμάνι του Αστακού. Θα κατασκευαστεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που θα χρησιμοποιεί το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο γνωστό ως LPG για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για καύσιμο που προκύπτει από το μείγμα του βουτανίου με το προπάνιο και άλλα αέρια. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία «Σεβέζο» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης Εκτασης». Είναι ενδεικτικό ότι τη συγκεκριμένη εγκατάσταση αρνήθηκε να φιλοξενήσει η ιταλική κυβέρνηση. Ωστόσο, το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται στον Αστακό, προορίζεται για πώληση στην ιταλική αγορά! Το καύσιμο LPG θα αποθηκεύεται στον Αστακό για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θα μεταφέρεται στην περιοχή μέσω δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ. Σε δεξαμενές LPG του Μεξικού το 1984 προκλήθηκε έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους, ενώ πέρσι συνέβη σοβαρό δυστύχημα στην Τοσκάνη, σε βαγόνι που μετέφερε LPG και έχασαν τη ζωή τους άλλοι 15 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου