Σελίδες

11 Ιαν 2012

Η νεολαία να ξεσηκωθεί



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
Για το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών. Η επιλογή της χρονικής περιόδου για την κατάθεσή του δεν είναι τυχαία. Θέλουν τη νεολαία μαστουρωμένη, σπρωγμένη στην απάθεια, την αδράνεια και την καταστροφή. 

Αυτό μπορούν να της προσφέρουν οι υποστηρικτές του καπιταλισμού, αυτό βολεύει τις δυνάμεις του κεφαλαίου που φέρνουν μόνο δυστυχία και ανασφάλεια για τις νέες και τους νέους εργαζόμενους, ανέργους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Αλλωστε η ναρκω-υποταγή είναι δοκιμασμένη μέθοδος των μηχανισμών του συστήματος για να καλλιεργούν την υποταγή και την παραίτηση. Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών εξυπηρετεί τη "νομιμοποίηση" στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που είναι γερασμένο και σάπιο. Σημαίνει νομιμοποίηση της καταστολής συνειδήσεων μέσω της χρήσης.
Η νομιμοποίηση της χρήσης σημαίνει επί της ουσίας αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο παραγωγοί και έμποροι θα συνεχίσουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
Αυτή η πολιτική υλοποιεί κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου. Εφαρμόστηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. Σοβαρές ευθύνες για τη στήριξη αυτής της πολιτικής έχουν και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη.
Εγκληματική και απάνθρωπη ειδικά για τους νέους που δίνουν μάχη απεξάρτησης είναι η προώθηση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, καθώς και η επέκταση των μονάδων υποκατάστασης που χορηγούν μεθαδόνη. Εμπορεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα που συρρικνώνουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης σε κλείσιμο και πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Αποδεικνύεται και από αυτό ότι είναι πρόσχημα και υποκρισία το δήθεν ενδιαφέρον για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές και όχι σε θεραπευτικά προγράμματα.
Η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. Και πρώτα απ' όλα να γίνει υπόθεση των 15μελών και 5μελών στα σχολεία, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, των Συλλόγων Φοιτητών και Σπουδαστών, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία σε ξεσηκωμό!
Να πει ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην καταρράκωση και το θάνατο. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου