Σελίδες

30 Αυγ 2018

Τρελίτσα ή ζαλάδα;

'Η το έχουν ρίξει στην «τρελίτσα» εκεί στην «ΕΦΣΥΝ» ή είναι για τα καλά ζαλισμένοι από τα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό. 
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους να πείσουν (αλήθεια ποιους;) ότι «το ΚΚΕ δεν έχει μέτωπο στον αντικομμουνισμό»!!! 
Ποιο; Το ΚΚΕ που δέχεται τόνους λάσπης και επίθεσης ακριβώς για αυτόν το λόγο, επειδή υπερασπίζεται την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, για το γεγονός ότι δεν χειροκρότησε την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού, όπως έκαναν τότε οι ΣΥΡΙΖΑίοι. 
Φαίνεται μάλλον για την «ΕΦΣΥΝ» ότι αντιπαλεύει κανείς τον αντικομμουνισμό μόνο αν υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, που δέχεται επίθεση από τη ΝΔ για το «κομμουνιστικό παρελθόν» στελεχών του!!! Που σημαίνει ότι η υπεράσπιση του κομμουνισμού περνάει μέσα από την υπεράσπιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του!!!, δηλαδή βάζοντας πλάτη στην προσπάθεια που κάνουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ να στήσουν έναν κάλπικο καβγά, όπως δυο γάιδαροι που τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα.

Και επειδή η «ΕΦΣΥΝ» κάνει ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης για την «Ανοιξη της Πράγας», υποστηρίζοντας ότι έμειναν δήθεν αναπάντητα από το ΚΚΕ (άραγε σε τέτοιες απόψεις δεν απαντάνε το αφιέρωμα που είχε ο «Ριζοσπάστης» και το άρθρο στελέχους του Κόμματος, που φιλοξένησε η ίδια η «ΕΦΣΥΝ»;), ας μας εξηγήσουν:
  • Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στον ωμό, ανοιχτό αντικομμουνισμό, τύπου Γεωργιάδη, και στη ραφιναρισμένη εκδοχή του, που στο όνομα του «σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία» καταλήγει στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα με τον Γεωργιάδη και κάθε Γεωργιάδη; 
  • Γιατί στην κύρια αρθρογραφία που εκφράζει τη γνώμη των εφημερίδων, στην «ΕΦΣΥΝ» και στην «Αυγή», αυτά που είδαμε να αναμασιούνται είναι τα περί «Σοβιετικής εισβολής», περί «αντιδημοκρατικών καθεστώτων» και «καταπίεσης», ντυμένα με τα ψευδεπίγραφα περί «ανανέωσης του σοσιαλισμού», παρόλο που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της «Ανοιξης» έχουν ομολογήσει ότι στόχος τους ήταν να φέρουν τον καπιταλισμό. 
  • Εφτασαν δε στο σημείο να συγκρίνουν την «Ανοιξη της Πράγας» με το Μάη του 1968 και τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ στις ΗΠΑ...
Ο λαός μας λέει σοφά, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», πολύ περισσότερο αν έχεις ήδη αποκηρύξει τα «πρώτα»... 
Το παρελθόν τους οι «ανανήψαντες πρώην κομμουνιστές» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάψει να το υπερασπίζονται οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που στο όνομα της «ανανέωσης» αποκήρυξαν μετά βδελυγμίας το κομμουνιστικό κίνημα, τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, την υπεράσπιση της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών. 
Το αποκήρυξαν πολλές φορές και ακόμα μια φορά όταν έγιναν κυβέρνηση για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αγαπημένο παιδί των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, όταν εισπράττουν τα συχαρίκια από την ΕΕ και αποφάσισαν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ... 
Η προσπάθειά τους να φορέσουν τη μάσκα του «αριστερού» προκαλεί ζημιά, λερώνει τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, του κομμουνισμού, της αριστεράς και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσοι άνθρωποι και αγωνιστές έχουν τέτοιες αναφορές και δεσμούς.

Δ.

3 σχόλια:

  1. Ν.Παππάς: "Το κλείσιμο των Μνημονίων μας καλεί να αντιληφθούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να διαφωνούμε για το μέλλον με αυτούς που διαφωνούσαμε για το παρελθόν." Η Κ.Παπακώστα (και οι άλλοι) είναι μόνο η αρχή..
    ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εφημερίδα των συκοφαντών εχει μπερδέψει τον ρόλο της με το πολιτικό γραφείο της κυβέρνησης συριζανελ...
    Ακου εφημερίδα να ζητάει "Να απαντήσει στο ρεπορτάζ μας,..." το ΚΚΕ!!!
    Θράσος απύθμενο, φασιστικής έμπνευσης και γκεμπελιστικης τακτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/8/18, 1:38 μ.μ.

    ΕΦΣΥΝ: Το ΚΚΕ σιώπησε και συνεχίζει περιέργως να σιωπά για να μη... στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να και η νέα αυριανή. Το κάθε ΠΑΣΟΚ θέλει και την αυριανη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή