Σελίδες

11 Ιαν 2012

Στην πύλη του χαλυβουργείου η απεργιακή συγκέντρωση



Η καρδιά της εργατικής τάξης της Μαγνησίας χτυπά αύριο το πρωί στις 11 μπροστά στην πύλη του χαλυβουργείου
Ολοι αύριο Πέμπτη 12 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»!
Το μήνυμα απλώνεται σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε δρόμο και στενό στο κέντρο του Βόλου, στις γειτονιές, στα χωριά της Μαγνησίας. Η απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» να κηρύξει για αύριο απεργία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, αλλά παράλληλα και απεργία προβολής και διεκδίκησης για ένα προς ένα τα αιτήματα της εργατικής τάξης που πλήττεται βάρβαρα από τη συντονισμένη επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους, έγινε αφορμή για μια σειρά εργασιακούς χώρους να δηλώσουν το δικό τους απεργιακό «παρών».
Πέρα από τους χώρους του μετάλλου που ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση, τα
Σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών, Τύπου και Χάρτου κήρυξαν για αύριο επίσης 24ωρη απεργία. Το Σωματείο της ΔΕΥΑΒ μετέχει με δίωρη στάση εργασίας. Τρίωρη στάση αποφάσισε και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλώντας παράλληλα στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη «Χαλυβουργία».
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποφάσισε επίσης τρίωρη στάση εργασίας. Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας την απόφαση των καθηγητών, σημειώνει πως «δεν υπάρχει εργαζόμενος που να μη θίγεται απ' αυτή την πολιτική. Εμείς οι εκπαιδευτικοί ήδη έχουμε υποστεί 40% μείωση των αποδοχών μας, δεχόμαστε στην κυριολεξία τη φοροληστεία και απειλούμαστε από τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την εργασιακή εφεδρεία, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις κ.ά. Ιδιαίτερα οι νεότεροι συνάδελφοί μας καλούνται να δουλέψουν με 600-700 ευρώ, να βιώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους». Παράλληλα καταγγέλλεται η στάση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚ στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Αντωνίου και Αποστολίας Μπέκα που «έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό» για να μην παρθεί απόφαση. Το ΠΑΜΕ καλεί και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, όπως και τους νηπιαγωγούς να πάρουν μέρος με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν πρόσφορο στη συγκέντρωση έξω από τη «Χαλυβουργία».
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» δρομολογεί λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ τα οποία θα ξεκινούν στις 9.30 και 10.30 το πρωί από το Δημαρχείο του Βόλου.
Στο πλευρό των εργατών και οι επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, χτες, εκπρόσωποί της τόνισαν ότι οι απεργοί χαλυβουργοί είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας και επισήμαναν πως είναι η ώρα να ορθωθεί δυνατό το λαϊκό μέτωπο που θα αντιμετωπίσει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησής του.
Απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες και στο πλευρό του βιομήχανου Μάνεση παραμένουν οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Καθώς το μήνυμα της απεργίας έχει περάσει και μέσα στα δύο γκέτο του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο, ο πρόεδρος του ΕΚ Βόλου Θ. Παπαδημόπουλος έσπευσε να δηλώσει ότι η απεργία δεν καλύπτει τους χαλυβουργούς. Είχε προηγηθεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Χ. Κόφφας που δήλωσε ότι η απεργία είναι αναποτελεσματική.
Η απάντηση των εργατών θα δοθεί αύριο το πρωί στις πύλες της «Χαλυβουργίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου