Σελίδες

23 Νοε 2011

Δεν έχει τελειωμό η ασυδοσία του κεφαλαίου...



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (πριν από μια βδομάδα): «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012». Ε. Βενιζέλος (χτες): «Δεν υπάρχει πρόθεση για νέα μέτρα το 2012». Υποθέτουμε ότι στην επόμενη δήλωση θα μας πει ότι «δεν υπήρχε πρόθεση για νέα μέτρα, αλλά...».
Ομως, εμείς σας βεβαιώνουμε ότι και νέα μέτρα θα υπάρξουν μέσα στο 2012 (και στο 2013, και στο 2014, και στο 2015....), και να είστε, επίσης, βέβαιοι ότι υπάρχει πρόθεση γι' αυτό.
Ούτε από ...αστοχίες, ούτε από ατύχημα, ούτε λόγω της κακής διεθνούς συγκυρίας, ακολουθούνται αυτές οι πολιτικές. Η «κρίση» που επικαλούνται δεν είναι φυσικό φαινόμενο, όπως οι σεισμοί και οι πλημμύρες.

Αντιθέτως, είναι εξ ολοκλήρου ...καπιταλιστικό φαινόμενο και οφείλεται στα αδιέξοδα του συστήματός τους. Γι' αυτό θα επαναλαμβάνεται συνεχώς και κάθε φορά οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες.
Εννοείται, φυσικά, ότι μιλάμε για τις επιπτώσεις στους λαούς, που πρέπει πάντα να πληρώνουν για την κερδοφορία των πολυεθνικών με τους μισθούς, το βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματά τους.
Ετσι για να δείτε ένα ενδεικτικό στοιχείο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Business Week», στις ΗΠΑ από το 1973 έως το 2007, η πραγματική οικονομία αυξήθηκε κατά 950% και οι μισθοί υποχώρησαν κατά 4,8%!
Φανταστείτε τι γίνεται, δηλαδή, τα τελευταία χρόνια, που υποτίθεται ότι έχουμε σοβαρά διεθνή προβλήματα στην οικονομία.
ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, θα μας παρουσιάζουν τουλάχιστον μια σύλληψη φοροφυγά τη βδομάδα για τους επόμενους μήνες. Κάπως πρέπει να μας πείσουν ότι υπάρχει ...«φορολογική δικαιοσύνη».
Φυσικά, οι συλληφθέντες θα πληρώνουν κάτι και θα βγαίνουν έξω, αφού θα έχουν παίξει τον ...επικοινωνιακό τους ρόλο.
Το χειρότερο, όμως, είναι οι ...μη συλληφθέντες, Αυτοί που «φοροδιαφεύγουν» χωρίς να παραβαίνουν το νόμο. Αυτοί που τρώνε λεφτά και το «τάισμά» τους έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου