Σελίδες

13 Ιαν 2011

ΕΥΡΩ-ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που Κοινοτικοί αξιωματούχοι καταφεύγουν στα ψέματα και την αντιστροφή της πραγματικότητας, προκειμένου να ενισχύσουν την «επιχειρηματολογία» τους υπέρ της στρατηγικής των ευρωμονοπωλίων και να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαών. 
Δεν εκπλήσσει, λοιπόν, που ο Ο. Ρεν πρόβαλε την Ελλάδα ως μία από τις τρεις χώρες της ΕΕ (οι άλλες είναι η Σουηδία και η Λετονία) που, όπως είπε, διαψεύδουν στην πράξη παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει ότι «όλοι γνωρίζουμε το τι θα πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό που αγνοούμε είναι το πώς να κερδίζουμε εκλογές αμέσως μετά». 
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος είναι σαφές: Οτι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα όταν προωθούνται αποφασιστικά. 

Ομως ψεύδεται και μάλιστα συνειδητά ο Ο. Ρεν όταν δηλώνει ότι «ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε πριν από λίγους μήνες εκλογές, μετά από ιδιαίτερα θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στην Ελλάδα» ή ότι «πέτυχε την υποστήριξη του εκλογικού σώματος μετά τις ιδιαίτερα τολμηρές μεταρρυθμίσεις που προώθησε»... 
Μπορεί να πουλάει αυτά τα φύκια στο εξωτερικό για να ανεβάσει το ηθικό στο στρατόπεδο που μάχεται υπέρ των ευρωμονοπωλίων, όμως ο λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ υπέστησαν πλήγμα στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη. 
Και αυτό δεν ήταν παρά μόνο μια πρόγευση για τα όσα τους επιφυλάσσει στο όχι μακρινό μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου