Σελίδες

5 Ιουν 2010

ΡΟΥΜΑΝΙΑ Συνέχεια των κινητοποιήσεων και των απεργιών


ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ρουμανίας να διαμαρτύρονται κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση που ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται μία μείωση κατά 25% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, 15% στις συντάξεις, κ.ά. Χτες ο Αντρέεα Πολ Βας, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ, υποστήριξε πως μέχρι και το 2011 θα απολυθούν 125.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενέργεια που θα αυξήσει παραπέρα το ποσοστό ανεργίας που σήμερα κυμαίνεται στο 8%.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας τη στιγμή μάλιστα που θα συζητιέται στη Βουλή η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία η τελευταία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει για να περάσει τα μέτρα λιτότητας.

Οπως δηλώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες με συγκεντρώσεις έξω από το Κοινοβούλιο, αλλά και τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το Βουλή στις 15 Ιούνη. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 15% των μισθών τους και τον περιορισμό των δαπανών για την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου