Σελίδες

25 Αυγ 2011

Συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη .




Εκτελεστική Γραμματεία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νέο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις.
«Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ»
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ψήφισαν τον κατάπτυστο νέο νόμο-έκτρωμα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι συμφωνούν με τη στρατηγική που λέει ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι χώρος για μπίζνες, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής συμφωνίας τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.


Με το νέο νόμο, δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η λαϊκή οικογένεια θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ανοίγουν το δρόμο για δίδακτρα, θα πληρώνουμε για συγγράμματα, παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες. Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, τις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Γενικεύουν τη στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων.
Νέο κύμα αυταρχισμού και κρατικής καταστολής ετοιμάζουν για όποιον αντιστέκεται στη δράση των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και στη βουλή έγιναν όλα αυτά τα εμετικά παζάρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ για την πλήρη κατάργηση του ασύλου.
Αυτά την ώρα που καταδικάζουν τις νέες γενιές εργαζομένων στην ανασφάλιστη εργασία, στη δουλειά με μισθούς πείνας, στην ανεργία, την εξαθλίωση.
Η κ. Διαμαντοπούλου να κρατήσει για τις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg της οποίας είναι τρόφιμος, τους λεονταρισμούς, τους τσαμπουκάδες, τις απειλές και τις φοβερές. Οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών δεν τρομοκρατούνται!
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε φοιτητή. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με το ΜΑΣ!
Αυτός ο νόμος δεν διορθώνεται! Θα ανατραπεί, δεν θα εφαρμοστεί!
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργάνωσε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μαζί με το ΠΑΜΕ στις 24 Αυγούστου καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών σε άμεση οργάνωση της πάλης για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, για το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο φόρτωμα των επιπτώσεων της κρίσης στους φοιτητές και τις οικογένειες τους.
Καλούμε σε:
  • •Εδώ και τώρα συγκρότηση και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων
  • •Εδώ και τώρα διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων για την 
  •  οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου.
  • •Καταλήψεις διαρκείας σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων
  •  (πρυτανείες, γρ. διασύνδεσης, ειδ. λογαριασμούς, επιτροπές ερευνών).

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31 ΑΥΓ. 2011
  • Το Μέτωπο Αγώνα καλεί σε συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις: 
    Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια (υπάρχει, ήδη, απόφαση για συμμετοχή του ΔΣ του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και της Νοσηλευτικής Αθήνας), 
    στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, 
    στην Πάτρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, 
    στην Ξάνθη στις 7 το απόγευμα στα Προκάτ, 
    στα Γιάννενα στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο. 
    Επίσης, το ΜΑΣ καλεί σε συλλαλητήρια, στη 1 το μεσημέρι, και στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, 
    στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία, 
    στο Βόλο, στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου, 
    στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου 
    και στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία.
    Οι δυνάμεις του ΜΑΣ, χτες, συνέχισαν τις καταλήψεις σε πρυτανείες, Γραφεία Διασύνδεσης και Ειδικών Λογαριασμών Ερευνας (ΕΛΚΕ), κτίρια Ερευνών, διοίκησης κ.ά., ενώ δε σταματούν οι εξορμήσεις. Στην Αθήνα οι δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν, για δεύτερη μέρα, καταλήψεις στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, στον ΕΛΚΕ της Γεωπονικής, στο Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΟΕΕ, στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στα κτίρια διοίκησης των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας. Σήμερα θα γίνουν και πάλι οι περισσότερες απ' τις παραπάνω κινητοποιήσεις, ενώ προγραμματίζεται και κατάληψη στο ΙΕΣΕ (Ερευνητικό Ινστιτούτο) του Φυσικού της Αθήνας και στον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας του ΕΜ Πολυτεχνείου.
    Σήμερα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας θα κάνουν κινητοποίηση στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ, που συνεδριάζει. Στα ΔΣ των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας (ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ) ορίστηκε Γενική Συνέλευση την επόμενη Τετάρτη, ενώ μέχρι τότε θα υπάρχει κατάληψη, το ΔΣ της ΣΓΤΚΣ αποφάσισε Γενική Συνέλευση την Τρίτη. Αύριο θα συνεδριάσουν τα ΔΣ των σχολών του ΤΕΙ Πειραιά.
    Στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν κατάληψη στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών, του οργάνου δηλαδή απ' όπου περνάει η συνδιαλλαγή του Πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις, για την παραγωγή έρευνας για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Από αυτή θα παίρνουν έγκριση ερευνητικά προγράμματα που βγάζουν κέρδος, μακριά και έξω από τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.
    Στα Γιάννενα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου και με την παρέμβαση και των δυνάμεων του ΜΑΣ αποφάσισε αναβολή της εξεταστικής μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη. Οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ έχουν, ήδη, καλέσει σε ΔΣ και οι περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις θα γίνουν αύριο.
    Στο Βόλο, συνεχίστηκε χτες, για δεύτερη μέρα, η κατάληψη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Υπενθυμίζουμε πως το ΜΑΣ καλεί, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, σε παράσταση διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα στο υπουργείο Παιδείας.

    Επίσης, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ημέρα εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καλεί σε συμμετοχή «στο πλάι των εργατών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

  • Βίντεο του Μ.Α.Σ. για το νέο νόμο-πλαίσιο.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/8/11, 10:18 μ.μ.

    Ετσι μπραβο.
    Μπορει η καταργηση του ασυλου χθες να φαινεται σαν ητα μας, αλλα στην πραγματικοτιτα ηταν ενα γερο χτυπημα στις αυταπατες για δειθεν διαφορες αναμεσα στο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Τωρα να μην τους αφησουμε ησυχους σε χλωρο κλαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/11, 11:06 μ.μ.

    ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ
    ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/11, 11:05 μ.μ.

    Βίντεο του Μ.Α.Σ. για το νέο νόμο-πλαίσιο.
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/08/blog-post_9486.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή