Σελίδες

25 Αυγ 2011

Ανθρωπος της αστικής τάξης...



Αυτό που δεν είπαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», το είπε περιχαρής ο πρόεδρος της ανύπαρκτης «Δράσης», Στεφ. Μάνος. 
Με αφορμή την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από τα παραπάνω κόμματα, ο Στεφ. Μάνος δήλωσε χτες: «Αξίζει συγχαρητηρίων η κ. Διαμαντοπούλου που, χωρίς συμβιβασμούς σε ζητήματα αρχής, κατάφερε να οδηγήσει τη συζήτηση σε ένα επωφελή συμβιβασμό μεταξύ των μη αριστερών κομμάτων της Βουλής. 
Η απομόνωση της αριστεράς και των αριστερόφρονων πανεπιστημιακών συντεχνιών ελπίζω να επεκταθεί και στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας».


Είναι φανερός ο καημός των αστών να συσπειρώσουν ακόμα πιο επιθετικά τα κόμματά τους ενάντια στο λαό και τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική, με πρώτο και κύριο το ΚΚΕ. 
Το μένος τους για το ΚΚΕ κρύβουν άλλωστε κάτω από τη φράση «μη αριστερά κόμματα», έχοντας σαν δεδομένο ότι ούτε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ περισσότερο η «Δημοκρατική Αριστερά» δεν είναι ικανοί από στρατηγική άποψη να πλήξουν την αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται και στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Ζητούν μάλιστα να επεκταθεί αυτή η συναίνεση και στα άλλα ζητήματα, με κεντρικό αυτό της οικονομίας, για να περάσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα τα αντιλαϊκά μέτρα. 


Ο λαός να πάρει έγκαιρα τα μέτρα του. 
Ετοιμάζουν τα χειρότερα γι' αυτό ζητάνε πιο επιθετική συναίνεση σε βάρος του και σε βάρος του ΚΚΕ που πρωτοπορεί στους αγώνες του. 
Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για να βρουν τοίχο μπροστά τους, να μπουν βαθιά τα θεμέλια της αντεπίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου