Σελίδες

25 Αυγ 2011

Ο ταξικός προσανατολισμός των αστικών ΜΜΕ.



Τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλουν όλοι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τον τρόπο, με τον οποίο τα αστικά ΜΜΕ πρόβαλαν την απεργία των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό είναι πολλά και ιδιαίτερα χρήσιμα για να αντιληφθούν τον πραγματικό ρόλο που παίζουν. 
Ενα παράδειγμα όμως είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά.
Τα ίδια αστικά ΜΜΕ, οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι αστοί δημοσιολόγοι, οι ίδιοι αναλυτές που αποθέωναν το «κίνημα», όπως το αποκαλούσαν των «αγανακτισμένων», αυτοί που είχαν κάνει σήμα κατατεθέν τη μούντζα και τις κρεμάλες έξω από τη Βουλή, προχτές, μιλούσαν για καταστροφή. 

Εχυναν χολή σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο, στην πλατεία Συντάγματος, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να υπερασπιστούν τα ΒΑΕ, να παλέψουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Πολύ απλά, αυτό ακριβώς αποκαλύπτει το πόσο ταξικά προσανατολισμένα είναι τα αστικά ΜΜΕ και η δήθεν αντικειμενική τους ενημέρωση. 
Δεν ανέχονται οποιαδήποτε διαδήλωση, κινητοποίηση γίνεται από το οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα και δείχνει τον πραγματικό ένοχο. 
Τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, τους κεφαλαιοκράτες και τα κόμματα που τους υπηρετούν, καλώντας ταυτόχρονα σε μαζική λαϊκή πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που τους καταργούν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, δείχνοντας την αναγκαιότητα και το δρόμο ανατροπής τους. 
Δεν ανέχονται οποιαδήποτε οργανωμένη ταξική αντίδραση που διεκδικεί αιτήματα για το σήμερα, βλέποντας σαν μοναδική προοπτική και διέξοδο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν και τέτοια συμπεράσματα. 
Και να τους γυρίζουν την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου