Σελίδες

11 Ιουν 2011

Πέτυχε!



Γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μπει κάτω από τη λαιμητόμο που γράφει «μνημόνιο 2»; Μα διότι, όπως αναφέρουν οι έγκυροι αναλυτές, «το μνημόνιο 1 δεν πέτυχε»...
*
Η αλήθεια, φυσικά, είναι ότι το μνημόνιο πέτυχε και παραπέτυχε. Και επειδή ακριβώς αποδείχτηκε πετυχημένο - για τα συμφέροντα εκείνων για τους οποίους φτιάχτηκε - γι' αυτό τώρα οι σκηνοθέτες της λαϊκής λεηλασίας γυρίζουν το δεύτερο μέρος του θρίλερ.
*
Το μνημόνιο, μάλιστα, πέτυχε σε όλους τους τομείς.

 Οχι μόνο χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να προωθηθεί η πάγια επιδίωξη της πλουτοκρατίας να επιστρέψουν οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα πολλές δεκαετίες πίσω, αλλά πέτυχε να εξασφαλίσει και τον αναγκαίο χρόνο που χρειάζονταν όσοι πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού ώστε να οργανωθούν και να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους εν μέσω κρίσης.
*
Αποδεικτικό στοιχείο ως προς αυτό είναι τα όσα αναφέρει το «Spiegel Online» για τις γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες, όπως σημειώνει, μείωσαν σημαντικά την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος.
Επικαλούμενο αναφορές στα γερμανικά μέσα, το «Spiegel» καταγράφει ότι οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες κατέχουν πλέον 2,8 δισ. ευρώ σε ελληνικό χρέος από συνολικά 5,8 δισ. ευρώ μόλις πριν από ένα χρόνο. Παράλληλα οι γερμανικές τράπεζες εμφανίζονται να πούλησαν σχεδόν το ένα τρίτο του ελληνικού χρέους που είχαν στην κατοχή τους από το Μάη του 2010. Ειδικότερα, οι τράπεζες είχαν στην κατοχή τους περίπου 10,3 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα τον Γενάρη και Φλεβάρη του 2011 από 16 δισ. ευρώ τον Απρίλη του 2010.
*
Τώρα, λοιπόν, που εξέχοντες δανειστές και τοκογλύφοι, ντόπιοι και ξένοι, πέτυχαν και «ξεφορτώθηκαν» σημαντικό μέρος των επισφαλειών του ελληνικού δημόσιου χρέους, η χρεοκοπία του ελληνικού λαού μπορεί να συνεχιστεί ακάθεκτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου