Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

«Δουλειά» - «δουλεία»!«Αν και υπάρχουν βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητα εξαιτίας μιας μείωσης στους μισθούς, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί σε εύρος τέτοιο που θα τους επιτρέψει να έχουν αισθητό αποτέλεσμα στην παραγωγικότητα της οικονομίας και στην ικανότητα ανάπτυξης».
Πρόκειται για απόσπασμα από την περιβόητη έκθεση αξιολόγησης της τρόικας.
*
Τι μας λένε, δηλαδή, οι «σύμμαχοι» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ή για την ακρίβεια τι μας λέει η ελληνική πλουτοκρατία μέσω των «τεχνοκρατών - συμμάχων» της;

Οτι οι μισθοί μπορεί να μειώθηκαν, αλλά δεν έχει «επιτευχθεί» ακόμη το μέγιστο εύρος της μείωσης που «μπορεί» και «πρέπει» να γίνει!
Τουτέστιν στο πλαίσιο των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»
(σ.σ.: και τι «διαρθρωτικότερο» από την εξαφάνιση των μισθών;) δεν θα μείνει... ποδόχαλο!
*
Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη έκθεση δημοσιοποιήθηκε με δεδομένη την πρόβλεψη που υπάρχει στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» της κυβέρνησης που επιβάλλει χαμηλότερους μισθούς κατά 20% για τους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, οι οποίοι πλέον θα αμείβονται με 591 ευρώ μεικτά ή 502 ευρώ καθαρά. 
Θα προσλαμβάνονται δηλαδή με αμοιβή στο 80% του ημερομισθίου που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Δηλαδή, όταν η τρόικα μιλά για περαιτέρω «εύρος» μειώσεων, εννοεί μειώσεις και κάτω από 500 ευρώ, στα 400 ευρώ, στα 300 ευρώ και όπου πάει! 
Αλλά είναι προφανές πού το πάνε.Αρκεί μια απλή μετατόπιση του τόνου οπότε το «δουλειά» διαβάζεται «δουλεία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου