Η διαστρέβλωση των κρίσιμων ερωτημάτων, ιδίως σε κρίσιμους καιρούς, είναι μια παλιά τακτική αποπροσανατολισμού, ακόμη και αν οι προθέσεις είναι «αγαθές», κάτι που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να συμβεί, αφού ο καθένας κρίνει και πράττει στη βάση των πεποιθήσεών του.
Με βάση συγκεκριμένες πεποιθήσεις δρα και η πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που δηλώνει από τη μία αντίθετη στη μείωση της δημόσιας συμμετοχής κάτω από το 51%, αλλά από την άλλη θεωρεί «γεγονός» και αδιαπραγμάτευτη, την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οδηγεί τη ΔΕΗ όλο και περισσότερο στο να λειτουργεί όπως ο κάθε ιδιώτης.
Μ' αυτές τις θέσεις πήγε και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, για να ζητήσει τη γνώμη του, ενώ θα κάνει και άλλες συναντήσεις, θέτοντας - υπό ρητορική; - αίρεση την άρνησή της στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, εάν οι μαζικοί φορείς που εκπροσωπούν την κοινωνία έχουν άλλη γνώμη...
Αλλά και το ΤΕΕ, που θεωρεί ότι «η ΔΕΗ δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση και να συζητείται η περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της, είτε με διάθεση πακέτου μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου είτε με εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή», κατέληξε στο να συστήσει... ψυχραιμία και εξήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που σύντομα «θα αποτιμήσει την εθνική, οικονομική και κοινωνική αξία της επιχείρησης» και θα εκπονήσει μελέτη για την πιο ενδεδειγμένη λύση!
Ετσι, όλοι μαζί συνηγορούν για τη ΔΕΗ υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, είτε με πολύ είτε με λιγότερο Δημόσιο.
Για το λαό μια λύση υπάρχει: ΔΕΗ ενταγμένη σε έναν κοινωνικοποιημένο τομέα ενέργειας, δηλαδή λαϊκή ιδιοκτησία, στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας.
Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου