Σελίδες

18 Μαΐ 2011

Το κέντρο της Αθήνας...


Τα μέτρα, που ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση για το κέντρο της Αθήνας, δεν απαντούν στην ουσία του προβλήματος, ούτε αγγίζουν τα πραγματικά αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν Ελληνες και μετανάστες. 
Στην ουσία, πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων στην κατεύθυνση της έντασης της καταστολής, από τη μία, και την ικανοποίηση συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, από την άλλη. 
Είναι μέτρα που δεν αγγίζουν τη δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών, την εγκληματική δράση φασιστοειδών που εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον αθώων μεταναστών. 
Ολα, δηλαδή, όσα απειλούν τη ζωή και των Ελλήνων και των μεταναστών. Είναι μέτρα που δίνουν πληθώρα κινήτρων σε ομίλους, που έχουν αγοράσει, και θέλουν να αγοράσουν, σε εξευτελιστικές τιμές εκατοντάδες ακίνητα, για να αναπτύξουν, στη συνέχεια, τουριστικές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η βασική αιτία που οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βρίσκονται στο έλεος των οργανωμένων κυκλωμάτων. Οι ίδιες οι υπηρεσίες τους, μυστικές και φανερές, ξέρουν πολύ καλά και αποκαλύπτουν ποιοι είναι, πώς δρουν και πώς στήνουν τα άθλια και επικίνδυνα σχέδιά τους, με στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους. Παρ' όλ' αυτά, τα μέτρα που παίρνουν όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, αλλά στρέφονται κατά των ανθρώπων του μόχθου. Στο κέντρο της πόλης, χρόνια τώρα, δρουν αυτά τα κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Αλλωστε, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις.
Η πραγματικότητα είναι αυτή. Οποιος έχει περάσει από τις περιοχές του κέντρου, έστω και για πέντε λεπτά, την έχει διαπιστώσει. Και τι ανακοινώνει η κυβέρνηση; Οτι θα εξαπολύσει ένα ακόμα πιο άγριο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών με γενικευμένους αστυνομικούς ελέγχους. Οτι θα εντείνει τις επιχειρήσεις - «σκούπα» στο κέντρο, ότι σύσσωμες οι κατασταλτικές ομάδες και οι μηχανισμοί θα ξαμοληθούν στους δρόμους και θα συλλαμβάνουν στο σωρό. Από κοντά και ο δήμαρχος Αθήνας, ο οποίος συμφωνεί με την ουσία των μέτρων και επιπλέον, προτείνει τον περιορισμό των διαδηλώσεων, όπως ζητούν οι μεγαλέμποροι του κέντρου και επιδιώκουν όσοι σχεδιάζουν να επενδύσουν σε περιοχές του κέντρου όπως ο Κεραμεικός, το Μεταξουργείο κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του κέντρου πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη κόντρα στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Ηδη, τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, έχουν αναλάβει δράση, με στόχο να αποκαλυφθούν τα αίτια της κατάστασης. Το ΚΚΕ έχει καλέσει Ελληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να παλέψουν μαζί. Για να μην περάσει το δηλητήριο της αντιδραστικής προπαγάνδας ότι για την κατάσταση ευθύνονται οι μετανάστες ή ότι με μέτρα άγριας καταστολής μπορούν να λυθούν προβλήματα. Αυτός ο κοινός αγώνας είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει προοπτική επίλυσης των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου