Σελίδες

15 Απρ 2011

Η Κρήτη στο κέντρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων...



Με το μανδύα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» καλύπτει η ελληνική κυβέρνηση την καραμπινάτη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Λιβύης. 
Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, στη χτεσινή άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, επανέφερε την προσφορά της Κρήτης ως κέντρο επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσουν την ανθρωπιστική υποστήριξη στο λαό της Λιβύης.
Στις δηλώσεις του, ο Δ. Δρούτσας, εκθείασε τις ΝΑΤΟικές αεροπορικές επιδρομές παρουσιάζοντάς τες ως ανθρωπιστική παρέμβαση!
 «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε -είπε- ότι χρειάζεται προστασία ο άμαχος πληθυσμός στη Λιβύη και ακριβώς σε αυτόν τον τομέα ο ρόλος του ΝΑΤΟ αποδείχθηκε κρίσιμος». 
Στο τέλος των δηλώσεών του, επανέλαβε με έμφαση την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να παίξει η χώρα κεντρικό ρόλο στις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης.
«Είχα για άλλη μία φορά την ευκαιρία να τονίσω το σημαντικό ρόλο, που μπορεί να παίξει η Κρήτη στο συντονισμό της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από πλευράς της Διεθνούς Κοινότητας και να εκφράσω, και στο τραπέζι του ΝΑΤΟ, τη διαθεσιμότητά μας για την Κρήτη, να παίξει αυτόν το ρόλο», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Δρούτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου