Σελίδες

15 Απρ 2011

Οι «σύγχρονοι» σκλάβοι του καπιταλισμού...



Η ρωσική αστυνομία ...ανακάλυψε χτες στα περίχωρα της Μόσχας «υπόγεια πόλη», 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου έμεναν και εργάζονταν 110 μετανάστες - άνδρες και γυναίκες - από την Κεντρική Ασία. 
Σε ένα αντιαεροπορικό καταφύγιο ενός στρατιωτικού εργοστασίου στη Μόσχα, σε 200 τ.μ. είχαν δημιουργηθεί χώροι «εργασίας», κοιτώνες, κουζίνες και χώροι προσευχής, ώστε «ανενόχλητα» να εργάζονται οι σύγχρονοι σκλάβοι μετανάστες για την παραγωγή εξοπλισμού για ραπτομηχανές. 
Η πλειοψηφία αυτών αναμένεται να απελαθούν από τη χώρα, ενώ 16 που φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες θα ανακριθούν, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. 

Υπενθυμίζεται πως το 2010 περίπου 10.000 μετανάστες που χαρακτηρίζονται από τις αρχές ως «παράνομοι» απελάθηκαν από τη χώρα. 
Στα τέλη του Δεκέμβρη ο δήμαρχος της Μόσχας,Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει πως υπάρχουν στην ρωσική πρωτεύουσα 250.000 καταγεγραμμένοι μετανάστες, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα οι ρωσικές αρχές έχουν ...ανακαλύψει παρόμοιες παράνομες επιχειρήσεις όπου για ένα ψίχουλο «προσλαμβάνονται» οι λεγόμενοι «παράνομοι μετανάστες» ουσιαστικά ως σκλάβοι. 
Το Φλεβάρη, οι αρχές της Μόσχας ανακάλυψαν κάτω από το σταθμό Κίεφσκι της ρωσικής πρωτεύουσας μετανάστες που είχαν ...προσληφθεί από εταιρεία καθαρισμού. 
Το Μάρτη οι κρατικές υπηρεσίες βρήκαν υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής λουκάνικων όπου πάνω από 30 μετανάστες από το Τατζικιστάν και τη Μολδαβία εργάζονταν και διέμεναν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου