Σελίδες

15 Απρ 2011

Υπάρχουν μόνο ως αντιΚΚΕ...




Το σχόλιο της χτεσινής «Αυγής», με αφορμή την απάντηση που έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία του Πορτογαλικού ΚΚ και του «Μπλόκου», αποκαλύπτει ακριβώς το ρόλο του ΣΥΝ ως μιας από τις αιχμές της αντιΚΚΕ δράσης των αστών. Που δεν αποκαλύπτεται για πρώτη φορά αλλά είναι ενδεικτικό ως προς τους σκοπούς ύπαρξης και δράσης του συγκεκριμένου σχηματισμού, σκοποί υπόσκαψης του ΚΚΕ και συνολικά της πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. ΑντιΚΚΕ και αντεργατικά πορεύονται και δρουν. Τι είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και προσπαθούν να σπιλώσουν το ΚΚΕ ως εχθρό του λαού; Είπε ότι «το ΚΚ Πορτογαλίας θα περάσει ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1989». Τι σχολιάζει η «Αυγή»; «Το να μην μπει το κόμμα σε περιπέτειες που θα μπορούσαν να το βλάψουν αποτελεί, κατά την Α. Παπαρήγα, αυταξία». Τι χτυπάνε εδώ; Το γεγονός ότι το ΚΚΕ υπερασπίζει τον επαναστατικό του χαρακτήρα, ως θεμελιακό ζήτημα για την αποτελεσματικότητα της λαϊκής πάλης μέχρι το επίπεδο της εξουσίας. Να, λοιπόν, ποιος είναι ο σκοπός τους. Να υπονομευτεί ο χαρακτήρας του ΚΚΕ.

***
Το δείχνουν και στη συνέχεια του σχολίου της «Αυγής». Γράφουν, «το μοναστήρι να 'ναι καλά δηλαδή, ώστε να είναι έτοιμο για τη Δευτέρα Παρουσία. Συνεπώς, κάνει καλά που απολύει κόσμο από τα ΜΜΕ και την Τυποεκδοτική το ΚΚΕ. Για να αντέξει το κόμμα πρέπει να είναι οικονομικά εύρωστο σήμερα, διότι έχει αγώνες... αύριο. Και κυρίως να μην δημιουργεί ρεφορμιστικές ψευδαισθήσεις στον κόσμο ότι μπορεί να την παλέψει».
Εδώ, επίσης, λοιδορούν τον ίδιο τον τελικό σκοπό της πάλης της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Αφήστε την πάλη για το σοσιαλισμό, λένε στους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να υπάρξει, υπάρχει όμως φιλολαϊκός καπιταλισμός. Αυτό εννοούν με την άτιμη προπαγάνδα περί «Δευτέρας Παρουσίας», εννοώντας ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει για όλα τα προβλήματα, αλλά τα παραπέμπει για λύση στο σοσιαλισμό. Και λέμε άτιμη προπαγάνδα, γιατί ξέρουν καλά πως χωρίς το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του μαζί με τους συνεργαζόμενους με το Κόμμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο μαζικό λαϊκό κίνημα γενικότερα, κανένας αγώνας δε θα είχε γίνει. Ειδικότερα οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνιμα ουρά των εκπροσώπων του κεφαλαίου στο κίνημα, δηλαδή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλώντας τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή, καλούν τους ανθρώπους των επιχειρηματιών να υπερασπιστούν τους εργάτες.
Αλλά υπάρχει και άλλο σημείο που δείχνουν ότι πολεμούν το χαρακτήρα του ΚΚΕ, νομίζοντας πως μπορούν να το υπονομεύσουν, όταν λένε: «Για να αντέξει το κόμμα πρέπει να είναι οικονομικά εύρωστο σήμερα, διότι έχει αγώνες... αύριο. Και κυρίως να μην δημιουργεί ρεφορμιστικές ψευδαισθήσεις στον κόσμο ότι μπορεί να την παλέψει». Θέλουν ένα ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, και επειδή δεν τα καταφέρνουν βγάζουν χολή. Πολύ θα ήθελαν να μην υπάρχει ΚΚΕ, να μην μπορεί να δρα, γι' αυτό ειρωνεύονται τις αντοχές του, αλλά το ίδιο θέλουν και οι καπιταλιστές, τα πολιτικά τους κόμματα. Να η ταύτιση του ΣΥΝ με το αστικό πολιτικό σύστημα και την προστασία του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης. Γι' αυτό και η αντιΚΚΕ ταυτόσημη επίθεση με τα αστικά επιτελεία στα Κομματικά ΜΜΕ και την «Τυποεκδοτική». Γι' αυτό το τελευταίο δε θα τους πούμε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Ας κοιτάξουν τα καμώματά τους με τους δικούς τους, εδώ και χρόνια, στα δικά τους ΜΜΕ... Ξέρουν αυτοί γιατί τους το λέμε.
***
Ποιοι είναι αυτοί του ΣΥΝ που προπαγανδίζουν την αντιΚΚΕ αστική πολεμική; Είναι αυτοί που όντας στο ΚΚΕ, όταν η ΕΔΑ συγκροτήθηκε ως συνασπισμός κομμάτων, την μετέτρεψαν σε ενιαίο κόμμα ενάντια στο ΚΚΕ. Είναι αυτοί που οδήγησαν στη διάσπαση το ΚΚΕ το 1968, αφού δεν μπόρεσαν να αλώσουν το χαρακτήρα του από τα μέσα και το πολέμησαν με λύσσα στη συνέχεια. Είναι αυτοί που με τη δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού ως συνεργασία κομμάτων, επιδίωξαν, με τα στελέχη του ΚΚΕ που έφυγαν το 1991, να μετατρέψουν το Συνασπισμό σε κόμμα, δρομολογώντας τη διάλυση του ΚΚΕ. Είναι κομμάτια του ΚΚΕ που στόχευαν πάντα στην κατάργησή του. Και όλ' αυτά για να προασπίσουν τον καπιταλισμό, με την προβιά του «αριστερού». Επειδή δεν τα κατάφεραν πολεμούν το ΚΚΕ. Μετά απ' όλ' αυτά για ποια ενότητα της αριστεράς μιλάνε; Μαζί τους καμιά συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει για όλα τα παραπάνω. Είναι εχθρική για το εργατικό κίνημα.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/11, 7:18 μ.μ.

    Ολα τα παραπάνω έχουν τη σημασία τους, γιατί επαληθεύουν το επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα περιεχόμενο της «ενότητας» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΝ. Δεν πέρασε, άλλωστε, πολύς καιρός απ' όταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν το μάλε - βράσε με αλληλοκατηγορίες και υπονοούμενα, ανάμεσα σε τάσεις και συνιστώσες, για τις καρέκλες και για το ποια «σχολή σκέψης» υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τον ίδιο στόχο, τον αποπροσανατολισμό του λαού και την ενσωμάτωση του κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/11, 7:23 μ.μ.

    «Ο λύκος κι αν εγέρασε... »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/11, 9:25 μ.μ.

    Κι ενώ η ηγεσία του ΣΥΝ ρητορεύει περί «ενότητας», η οργάνωση «Ξεκίνημα» ανακοίνωσε χτες ότι παύει να αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει «είναι γνωστό το τι γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα σχόλια περιττεύουν», ενώ για την «επανεκκίνηση» του σχήματος σχολιάζει «δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική επανεκκίνηση, υπάρχει μία τεχνητή συγκόλληση (...) πρόκειται για "λυκοφιλία"». Τέλος, προσάπτει στον ΣΥΝ ότι οι θέσεις του είναι «οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ» και «σημαντικών τμημάτων των πιο παραδοσιακών εκπροσώπων του κατεστημένου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/4/11, 9:47 μ.μ.

    Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟ 1968 ΚΑΙ ΤΟ 1989-1991 ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/4/11, 12:16 π.μ.

    Μάθημα 1ον: Αριστερισμός είναι...

    Αντε παιδιά, καλό διάβασμα (λέω να ξεκινήστε από κάποιον που εγραφε για παιδικές ασθένειες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή