Σελίδες

26 Φεβ 2011

Τα χειρότερα είναι μπροστά...


Δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με παράλληλη επιδότησή τους για κάποιο χρονικό διάστημα, προτείνει σε άρθρο του στη χτεσινή «Καθημερινή» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. 
Αν αξίζει να γίνει κάποια αναφορά στην παραπάνω πρόταση είναι ακριβώς γιατί είναι ενδεικτική των «τομών» που θα κάνει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στον κρατικό μηχανισμό. 
Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός βουλευτής αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του «λαγού», παίρνοντας τη σκυτάλη από άλλα κυβερνητικά στελέχη (βλέπε Πάγκαλος κ.ά.). 
Το κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο και να κόψουν από μισθούς και συντάξεις, τα επιπλέον 25 δισ. ευρώ που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την περίοδο 2012-2015 δε μαζεύονται. 
Προετοιμάζουν, λοιπόν, το έδαφος για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και μεγάλες «τομές» στο κράτος, πράγμα που σημαίνει μεγάλη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. 
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι μπορεί να μειωθεί κατά 250.000 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2012 δίχως να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχουν και «δεύτερες σκέψεις» και για το λόγο αυτό προετοιμάζουν το έδαφος. 
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουν ψευδαισθήσεις. 
Ο πόλεμος σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής τους θα κλιμακωθεί και μόνο μία απάντηση μπορεί να υπάρξει: Αντεπίθεση με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου