Σελίδες

26 Φεβ 2011

Πως (δεν) είδε ο αστικός Τύπος την απεργία...



Μερικό έως καθολικό ήταν το θάψιμο από την πλειοψηφία του αστικού Τύπου της μεγαλειώδους απεργιακής κινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων. 
Από μικρές αναφορές ολίγων λέξεων έως καμία αναφορά, λες και δεν έγινε καν συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες 70 πόλεις της χώρας, ο αστικός Τύπος δεν ξέφυγε από την πεπατημένη της εξαφάνισης των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. 
Την ίδια στιγμή, αφιέρωσαν μεγάλο χώρο στην προβολή των επεισοδίων και του γνωστού κλεφτοπόλεμου ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους.
Ετσι, η «Ελευθεροτυπία» στις τέσσερις σελίδες ρεπορτάζ κάνει μια απλή αναφορά για το ΠΑΜΕ ότι είχε «μεγαλειώδη συγκέντρωση», ενώ για τα «Νέα» οι χιλιάδες
και χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα, ήταν μάλλον... οφθαλμαπάτη, αφού δεν υπάρχει καμία, μα καμία αναφορά.
Στο «Εθνος» υπήρχε ξεχωριστό κομμάτι για τη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ μιλώντας απλά για μεγάλη συμμετοχή. 
Η «Αυγή»στις τρεις σελίδες ρεπορτάζ το μόνο που ανέφερε ήταν ότι το ΠΑΜΕ «έφτασε πρώτο στο Σύνταγμα και απομακρύνθηκε εγκαίρως»! 
Ο«Ελεύθερος Τύπος» αρκέστηκε στο ότι το ΠΑΜΕ διοργάνωσε ξεχωριστή πορεία, ενώ η «Βραδυνή» σημειώνει απλά ότι το ΠΑΜΕ δήλωσε ικανοποιημένο από τη συμμετοχή του κόσμου στη δική του συγκέντρωση! 
Τέλος, για την «Καθημερινή» προφανώς δεν πρέπει να έγινε καν απεργία, αφού το ρεπορτάζ που είχε στη σελίδα 4 αφορούσε μόνο για τα επεισόδια και τις συλλήψεις που έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου