Σελίδες

26 Φεβ 2011

Φόβος πίσω από την απαξίωση...

Μια ...«συνήθεια των Ελλήνων», για την οποία μάλιστα δείχνει κατανόηση, είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. «Εμείς οι Ελληνες έχουμε συνηθίσει να διαδηλώνουμε», ήταν η απάντηση που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ» όταν ρωτήθηκε για την πανεργατική απεργία, ενώ στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τη Φινλανδή ομόλογό του επανέλαβε τη γνωστή σοσιαλιστική μπαρούφα ότι «θα ήθελα και εγώ να διαμαρτύρομαι μαζί με τους διαδηλωτές». 
Τον ξεπέρασε όμως ο Τ. Χυτήρης, που ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι οι απεργίες γίνονται για να ενισχύσουν ...τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης στις συνόδους κορυφής της ΕΕ! «Οι ειρηνικές πορείες είναι πολύ καλό και εγώ νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να τις χρησιμοποιεί - και τις χρησιμοποιεί - στις συζητήσεις που κάνει στην Ευρώπη», αποφάνθηκε (στη ΝΕΤ). 

Πέρα από το γελοίο του πράγματος, γεγονός είναι ότι ο πρωθυπουργός, και η κυβέρνησή του, πασχίζει με κάθε τρόπο να καλλιεργήσει την εικόνα ότι τάχα έχει την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει και γι' αυτό μεταξύ άλλων απαξιώνει και υπονομεύει τους λαϊκούς αγώνες. 
Συγχέει σκόπιμα μάλιστα την πρωτοφανή και τρομερή υποστήριξη που έχει από τα αστικά ΜΜΕ, την πλουτοκρατία και τις ξένες κυβερνήσεις και συμμάχους και την εμφανίζει ως δύναμη τάχα που αντλεί από το λαό. 
Αυτό που κατέδειξε όμως η επιτυχία της απεργίας και η μεγαλειώδης συμμετοχή στις πορείες του ΠΑΜΕ είναι ότι συστρατεύονται ολοένα και περισσότερες δυνάμεις με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου