Σελίδες

24 Αυγ 2010

ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ...

Ο «ανεξάρτητος»...
Το καλύτερο παράδειγμα για το τι σημαίνει «ανεξάρτητος» και «υπερκομματικός» υποψήφιος δήμαρχος δίνει με την αυτοανακήρυξή του στο Καρπενήσι ο Κ. Μπακογιάννης. Ο ίδιος αυτοσυστήθηκε σαν «ανεξάρτητη» και «υπερκομματική» υποψηφιότητα, είπε ότι «δεν περισσεύει κανείς» και ξόρκισε τις «ομαδοποιήσεις», τους «διαχωρισμούς» του παρελθόντος, για να διευκολύνει τη στήριξή του από τη ΝΔ, με δεδομένο ότι τυχαίνει και γιος της διαγραμμένης Ντ. Μπακογιάννη.
Την ίδια μέρα, πηγές της ΝΔ διέρρεαν ότι ο Α. Σαμαράς δεν σκοπεύει να υποδείξει άλλον υποψήφιο για το δήμο, δίνοντας επί της ουσίας το χρίσμα στον «ανεξάρτητο» (!) Μπακογιάννη, τον οποίο, σημειωτέον, ετοιμάζεται να στηρίξει και ο ΛΑ.Ο.Σ., αν το ΠΑΣΟΚ δεν επιλέξει κάποιον καλύτερο (!),
σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καρατζαφέρη. Αυτό που όμως έχει ξεχωριστή σημασία, είναι το «όραμα» που έχει ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος για την περιοχή όπου πολιτεύεται. Στην ομιλία του, χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» «παράθυρο ευκαιρίας στο άλμα προς τα εμπρός» και έσπευσε να διευκρινίσει: «Ως προς τη χρηματοδότηση να δεχτούμε τη στενότητα του κεντρικού κράτους ως δεδομένο και να αξιοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους όπως τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

... και η προβιά του
Το είπε το ποίημα μέχρι τέλους ο «ανεξάρτητος»: Ο αντιλαϊκός «Καλλικράτης» είναι καλός. Οσο για τα κονδύλια, ας είναι καλά οι ιδιώτες που θα κάνουν χρυσές μπίζνες σε κερδοφόρα γι' αυτούς έργα, θα αλώσουν ολοκληρωτικά την Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία, με το λογαριασμό να καταλήγει βέβαια στις τσέπες των εργαζόμενων δημοτών. Ας είναι όμως καλά και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία - όπως είναι γνωστό - επιτρέπεται να κατευθύνονται μόνο σε δράσεις και έργα που δημιουργούν επιπλέον χώρο στην επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι βέβαια σε έργα αναγκαία στο λαό (πυροπροστασία, αντισεισμικά - αντιπλημμυρικά έργα, κ.ά.).
Με άλλα λόγια, μόνο «ανεξάρτητος» δεν είναι ο Μπακογιάννης - και ο κάθε Μπακογιάννης - αφού όχι μόνο απολαμβάνει τη στήριξη από μερίδα των αστικών κομμάτων που υπηρετούν τη στρατηγική του μνημονίου, αλλά, πολύ περισσότερο, δηλώνει ο ίδιος εξαρτημένος από τα καπιταλιστικά συμφέροντα, την πολιτική του «Καλλικράτη» και των νέων δεινών που επιφυλάσσει η εφαρμογή του για το λαό. Ολα τα παραπάνω είναι επαρκέστατοι λόγοι για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να μαυρίσουν τους κάθε είδους επίσημους και «ανεξάρτητους» υποψηφίους των αντιλαϊκών κομμάτων, όποια προβιά κι αν αυτοί φορέσουν, και να ενισχύσουν παντού τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου