Σελίδες

14 Δεκ 2012

ΝΤΑΛΚΑΣ ΣΥΡΙΖΑιων...


Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή στην Κομισιόν: «Γιατί, το 2012, δόθηκαν 1,4 δισ. ευρώ από το ελληνικό κράτος, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για ενισχύσεις επιχειρήσεων και άλλες επενδύσεις, κυρίως στα Βαλκάνια, τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας; (...) Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι η Ελλάδα σπεύδει να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση επιχειρήσεων σε άλλες χώρες τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη».
Μεγάλο νταλκά γιατί τα παίρνουν οι «έξω» και δεν τα παίρνουν οι «μέσα» έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, δεν ξέρουμε αν είναι οξύμωρο, μιας και είναι πολύ πιθανό οι επιχειρήσεις που ενισχύει η κυβέρνηση στις βαλκανικές χώρες να είναι ελληνικές, επενδύσεις της ντόπιας αστικής τάξης που έσπευσε όπως τα όρνια όταν μυρίζουν «σάρκα» να εκμεταλλευτεί το πεδίο που άνοιξαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια.

Κι αν δεν μας απατά η μνήμη μας, που δεν μας απατά, ο ΣΥΝ είχε στηρίξει τότε το σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, διείσδυσης δηλαδή των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων στις πολύπαθες βαλκανικές χώρες, με αρωγό το αστικό κράτος, που άνοιξε τους κρουνούς του χρήματος για να στηρίξει όσους επιθυμούσαν να επενδύσουν εκεί. Τον Απρίλη του 2007, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών, Ε. Στυλιανίδης, σε ημερίδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων», που είχε πάρει παράταση για την υλοποίησή του μέχρι το 2011, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια χρηματοδότησης εταιρειών για παραγωγικές επενδύσεις σε Σερβία,  Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Κοσσυφοπέδιο...
Πριν απ' αυτό, το Μάρτη του 2002 η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί με τη ΝΔ και το ΣΥΝ είχαν επικυρώσει στη Βουλή το σχέδιο καπιταλιστικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, ψηφίζοντας το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Ελληνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων». Μ' αυτό δινόταν «προίκα» 550 εκατομμυρίων ευρώ (187,4 δισ. δρχ.) σε διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες για να προωθηθεί η επέλασή τους και η καταλήστευση των γειτονικών χωρών.
Έτσι, λειτουργούσε πάντα, έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί το αστικό κράτος στο πλαίσιο της αστικής εξουσίας, την οποία σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ορέγεται να διαχειριστεί. Μπορεί μάλιστα να διαφημίζει στην αστική τάξη, σαν προσόν του, τη στάση του τον καιρό της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, τη στάση του μετά, όταν οι άρπαγες έκαναν τη δική τους επέμβαση βομβαρδίζοντας τα δικαιώματα των βαλκανικών λαών και «τρυγώντας» τον πλούτο των χωρών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου