Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Ο Παπαδήμος διοχέτευσε χτες τον άμεσο προγραμματισμό όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές


Η επίθεση ενάντια στο λαό, που σχεδιάζουν τα ντόπια μονοπώλια και η ΕΕ για την επομένη των εκλογών, δεν έχει προηγούμενο. Αυτό επιβεβαιώνει το έγγραφο που διοχέτευσε χτες στον Τύπο το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τον τίτλο «Μνημονιακές δράσεις τέλος Ιουνίου - 2ο τρίμηνο του 2012»,όπου απαριθμείται μέρος των μέτρων που προβλέπονται για αμέσως μετά τις εκλογές.
Το έγγραφο - που σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται στα χέρια των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το Μάρτη - επαληθεύει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι στις 7 του Μάη έρχεται θύελλα και πως αυτό που κρίνεται στην κάλπη είναι αν ο λαός θα βρεθεί ετοιμοπόλεμος, με ισχυρό ΚΚΕ, να απαντήσει και να αντεπιτεθεί. Αν με την ψήφο του θα χαντακώσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πριν το χαντακώσουν. Αν θα προσπεράσει τα κόμματα που ψηφοθηρούν αισχρά, λέγοντας ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα τον γλιτώσουν από τα μέτρα, χωρίς να συγκρουστούν με την ντόπια πλουτοκρατία και έχοντας για στρατηγικό στόχο την παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο προβλέπεται ότι:
 • Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα «ειδικά μισθολόγια» του δημόσιου τομέα, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2012. Με τις περικοπές, η κυβέρνηση θέλει να αρπάξει άλλα 205 εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εργαζομένων, μόνο μέσα στο 2012.
 • Εως τα τέλη του Ιούνη προβλέπονται «μεταρρυθμίσεις» για την εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα ελλείμματα στα ταμεία εφάπαξ. Εχουν δεσμευτεί για περικοπές των εφάπαξ όλων των ταμείων, που θα φτάσουν μέχρι και 30%.
 • Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις θα αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς».Δηλαδή, νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, με την οποία έχουν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
 • Η κυβέρνηση προχωράει σε «φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων»Οι εταίροι του δικομματισμού θα προχωρήσουν στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αυξήσεις - φωτιά στους χαμηλούς συντελεστές του ΦΠΑ, ενιαίο φόρο στα ακίνητα κ.ά.
 • «Περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων»Μόνο οι περικοπές στο φάρμακο, βάσει του μνημονίου, θα φτάσουν στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2,1 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.
 • Εκκίνηση των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων - ορόσημο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, όπως ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC. Η επόμενη κυβέρνηση, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, προσφέρει στους επιχειρηματικούς ομίλους νέα πεδία κερδοφορίας, που θα πληρώσει πανάκριβα ο λαός με υποβάθμιση υπηρεσιών και αύξηση του κόστους.
 • Εάν η μηνιαία παρακολούθηση δείξει ότι η μείωση των φαρμακευτικών δαπανών δεν παράγει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα (όπως αυξήσεις των συμμετοχών), ώστε να διατηρηθεί υπό έλεγχο. Ετοιμάζουν νέα πρόσθετα βάρη για τους ασφαλισμένους των ταμείων, που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα φάρμακά τους. Στο ίδιο πνεύμα, η κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτικό για όλα τα δημόσια νοσοκομεία να προμηθεύονται τα φαρμακευτικά προϊόντα ανά «δραστική ουσία».
 • Η κυβέρνηση αναθεωρεί τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, προκειμένου αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. Πρόκειται για νέο δυσβάσταχτο χαράτσι στη μικρή ιδιοκτησία.
 • Προετοιμάζεται ειδικός νόμος για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει για μαζικό ξεπούλημα κρατικών εκτάσεων και υποδομών.
 • Η κυβέρνηση «υποβάλλει έγγραφο πολιτικής, το οποίο θα προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συγχωνευθούν σε ομάδες οι περιφερειακοί αερολιμένες, διασφαλίζοντας ότι θα καταστούν οικονομικά βιώσιμοι, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων».Στόχος τους είναι να πουλήσουν στους ιδιώτες όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
 • Η ελληνική ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων «θεσπίζει τις διαδικασίες έκδοσης αδειών και αποφάσεων που επηρεάζουν την άνευ διακρίσεων πρόσβαση σιδηροδρομικών επιχειρήσεων της ΕΕ στις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές»Πρόκειται για την υλοποίηση της απελευθέρωσης που προβλέπει η ΕΕ, με στόχο να κυριαρχήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στις μεταφορές.
 • Η κυβέρνηση «αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη και επιδιώκει την υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας "Ηλιος"».Με στόχο τα μονοπώλια να βάλουν στο χέρι μεγαλύτερο μέρος από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και τα στρατηγικά αποθέματα του λιγνίτη, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις κερδοφόρες ΑΠΕ.
 • Η κυβέρνηση «υλοποιεί το σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος». Εχουν δεσμευτεί για την πιστή εφαρμογή του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου - πλαισίου, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που θα αποτελέσει το όχημα για περαιτέρω ανατροπές, ακόμα και απολύσεις στην εκπαίδευση.
Τα παραπάνω μέτρα είναι μόνο μέρος της επίθεσης που θα δρομολογήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στις 7 του Μάη. Τα νέο αντιλαϊκό πακέτο ύψους από 11,5 μέχρι 15 δισ. που θα εφαρμόσουν από τον Ιούνη και για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, θα φέρει νέες μεγάλες περικοπές μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το 2015, τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς κ.ά.
Πανίσχυρο ΚΚΕ την Κυριακή γιατί έρχεται θύελλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου