Από ανακρίβειες μέχρι διαστρεβλώσεις σε καίρια πολιτικά ζητήματα περιλαμβάνονται στον Ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου «helpmevote» (σ.σ. βοήθησέ με να ψηφίσω). Το ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα του τεστ έχουν συνταχθεί από τους πανεπιστημιακούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Χατζηπαντελή και Ιωάννη Ανδρεάδη και υποτίθεται ότι «επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων».
Ωστόσο, οι εμπνευστές του είτε παραποιούν συνειδητά τις θέσεις του ΚΚΕ, είτε βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και προσπαθούν, ως φαίνεται, να μπερδέψουν και όσους απαντήσουν στο ερωτηματολόγιό τους. Ορισμένα παραδείγματα:
1. Στην ερώτηση «θα πρέπει να ενισχυθούν υπάρχουσες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα (όπως π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι, ολοήμερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί) με αύξηση των δημοτικών φόρων», ως θέση του ΚΚΕ αναφέρεται το «συμφωνώ». Οπως όμως είναι γνωστό, μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στον «Καποδίστρια» και στον «Καλλικράτη», που μεταξύ άλλων μεταφέρουν τέτοιες και άλλες αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, μετατρέποντάς τες σε ανταποδοτικές. Λέει πως η Υγεία, η Παιδεία και η Πρόνοια πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν - να χρηματοδοτούνται δηλαδή από το κράτος.
2. Στην ερώτηση, «υπάρχουν πραγματικά περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου», ως θέση του ΚΚΕ αναφέρεται το «συμφωνώ». Το ΚΚΕ, όμως, είναι το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει ότι κανένα περιθώριο για φιλολαϊκή διαπραγμάτευση δεν υπάρχει εντός της καπιταλιστικής ΕΕ και πως αν γίνει επαναδιαπραγμάτευση, αυτή θα αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μόνο, για τη μοιρασιά κερδών και ζημιών ανάμεσα στα ευρωπαϊκά μονοπώλια.
3. Στην ερώτηση, «η οικονομία της Ελλάδας θα είχε καλύτερη πορεία αν διέθετε δικό της νόμισμα αντί του ευρώ», ως θέση του ΚΚΕ αναφέρεται το «συμφωνώ απόλυτα». Ωστόσο, το ΚΚΕ λέει πως δεν παίζει ρόλο το νόμισμα μιας χώρας, αλλά ποια τάξη έχει τον πλούτο στα χέρια της, ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής. Λέει ακόμα ξεκάθαρα πως το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αφού με το ένα ή με το άλλο νόμισμα ο λαός θα πεινάει, αν η χώρα παραμείνει στην ΕΕ και τα μέσα παραγωγής καπιταλιστική ιδιοκτησία. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Εννοείται πως σε αυτές τις συνθήκες το νόμισμα της χώρας δεν θα είναι το ευρώ.
4. Στην ερώτηση, «πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στα δικαιώματα των Ελλήνων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από Ελληνες γονείς», ως θέση του ΚΚΕ εμφανίζεται το «ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ», παρά το σαφή διαχωρισμό που κάνει η ερώτηση υπέρ των Ελλήνων έναντι των μεταναστών. Η ίδια απάντηση - ως θέση του ΚΚΕ - εμφανίζεται και στην ερώτηση, αν «οι προϋποθέσεις παροχής ασύλου και ιθαγένειας πρέπει να γίνουν αυστηρότερες».
Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται προσπάθεια να αλλοιωθούν και να διαστρεβλωθούν οι θέσεις του ΚΚΕ, καθόλου τυχαίος δεν είναι. Προσπαθούν με όλα τα μέσα να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν συστατικό του αντιμνημονιακού χυλού, για να κρύψουν ότι η πρόταση διεξόδου του Κόμματος είναι ριζικά αντίθετη και κόντρα σε όποιας μορφής διαχείριση προτείνουν τα άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού. Να μην τσιμπήσει ο λαός στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν συνθήκες, θολώνοντας τα νερά. Να φτάσει άφοβα μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου