Σελίδες

20 Μαρ 2012

"Μη δίνετε σημασία στις καθημερινές διαδηλώσεις"...

Ο ελληνικός λαός είναι διατεθειμένος να υποστεί κάθε θυσία προκειμένου να παραμείνει στο ευρώ, διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά τους εταίρους και δανειστές ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». 
Μη δίνετε σημασία στις καθημερινές διαδηλώσεις, τους είπε, εκτιμώντας ότι μια «μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία» των Ελλήνων είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Επικαλέστηκε προς τούτο τις δημοσκοπήσεις επισημαίνοντας ότι «σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις
συστηματικά δείχνουν ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων -έχω δει στοιχεία που κυμαίνονται μεταξύ του 70% και του 80%- στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη...». 
Βολεύει, βέβαια, τον πρωθυπουργό μια τέτοια ερμηνεία των δημοσκοπήσεων. 
Ομως οι μύθοι για την «Ευρώπη των λαών, της ευημερίας και της αλληλεγγύης» έχουν καταρρεύσει με πάταγο, καθώς ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η ΕΕ είναι μια στυγνή δικτατορία των μονοπωλίων, ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που συντονίζει και οργανώνει τον πόλεμο της πλουτοκρατίας κατά των λαών. 
Προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωμονοπωλίων θέλουν να επιβάλλουν «μισθούς Κίνας» και να εξαθλιώσουν τους λαούς. Αυτό ακριβώς συνειδητοποιεί πλέον ο λαός και κάνουν ό,τι μπορούν για να τον τρομοκρατήσουν. 
Μέχρι τώρα τον παραμύθιαζαν ότι με το ευρώ οι μισθοί θα συγκλίνουν προς τα πάνω με το μέσο μισθό της Ευρωζώνης, τώρα όμως βλέπει τους εκπροσώπους της ΕΕ να του λένε ωμά ότι πρέπει να συγκλίνει με τους μισθούς της Βουλγαρίας και της Εσθονίας σε πρώτη φάση... 
Ο λαός πρέπει να απορρίψει τα ψευτοδιλήμματα. 
Ο δρόμος της διεξόδου περνάει από την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από μια λαϊκή εξουσία.

Να τους τελειώσει ο λαός...
Γρηγοριάδης Κώστας
ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, στην Ελλάδα η πλειοψηφία του κόσμου είναι υπέρ των πολιτικών των μνημονίων και της ΕΕ, απλά είναι ...ντροπαλοί και δεν το λένε, ούτε το εκφράζουν με κάποιο τρόπο!
Αυτό τουλάχιστον μας είπε, μέσω συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Υπάρχει λέει μια «μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία Ελλήνων» που εγκρίνει τη λιτότητα και τις περικοπές μισθών.
Προφανώς, τα αδιέξοδά τους είναι πολύ μεγάλα! Μέχρι στιγμής προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την πολιτική τους μέσω της ...ανάγκης («υπάρχει χρέος», «πρέπει να βρούμε λεφτά» κ.λπ.).
Τώρα το ρίξανε στη μεταφυσική. Εκτός πια κι αν έχουν ανακαλύψει κάποιο ...εργαλείο ή κάποιο μηχάνημα που ανιχνεύει τη σκέψη των «σιωπηρών» αυτών πλειοψηφιών.
Καλό είναι, πάντως, να μας εξηγήσουν πώς γίνεται να είναι η πλειοψηφία μαζί τους κι αυτοί να μην τολμούν να εμφανιστούν στον ελληνικό λαό και να έχουν αφήσει όλη τη σχετική προπαγάνδα στους «βαρόνους» των μέσων ενημέρωσης.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δήλωσε και βέβαιος ότι ο κόσμος είναι ...έτοιμος και δεκτικός να κάνει και άλλες «θυσίες» όπως του αρέσει να αποκαλεί την καρατόμηση μισθών και δικαιωμάτων.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως ...πολύ θα το ήθελαν να είναι έτσι τα πράγματα. Ομως, ισχύει το ακριβώς αντίθετο κι αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και το νέο αρχηγό του τι να πει κανείς; Αφού αυτοί «αρχίζουν», τότε ο λαός έχει μόνο μια δουλειά να κάνει στους αγώνες και στις κάλπες: Να τους τελειώσει!
Κι αυτούς και τη Νέα Δημοκρατία, που ήδη τα έχουν «κάνει πλακάκια» για να συνεχίσουν την ίδια και χειρότερη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου