Σελίδες

20 Μαρ 2012

Τα ΜΜΕ της «αντικειμενικότητας» και της «αλήθειας»...

Ευκαιρία να κάνουν επίθεση στο ίδιο το δικαίωμα κάθε εργάτη να παλεύει για τη ζωή του βρήκαν τα αστικά ΜΜΕ, παίρνοντας - όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε - αφορμή από την απεργία των ναυτεργατών. 
Πρώτο και καλύτερο το MEΓΚΑ, απορούσε στο χτεσινό μεσημβρινό δελτίο πώς γίνεται να κάνουν απεργία οι ναυτεργάτες όταν η επιστράτευση που έχει κηρυχτεί από το Νοέμβρη του 2010 (!) εξακολουθεί να ισχύει... Οταν, μάλιστα, η δημοσιογράφος που έδινε ανταπόκριση από το λιμάνι του Πειραιά είπε ότι παρά την επιστράτευση οι ναυτεργάτες διατηρούν το δικαίωμα στην απεργία, ο παρουσιαστής του δελτίου έτρεξε να απαντήσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλλιεργώντας την άποψη ότι είναι
ανεπίτρεπτο να μην εμποδίζεται μια τέτοια κινητοποίηση. 
Ετσι «σέβονται» το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα τα αστικά ΜΜΕ, το οποίο κατά τ' άλλα αναγνωρίζουν: Υπονομεύοντάς το και δίνοντας το σύνθημα για την καταστολή και την παρεμπόδισή του στην πράξη. Οπως... «αναγνωρίζουν» και τα δικαιώματα των ναυτεργατών, μέχρι εκεί βέβαια που δε θίγονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Επιβεβαιώνουν το ρόλο τους τα ΜΜΕ της «αντικειμενικότητας» και της «αλήθειας»: Αυτόν του να πλάθουν την αλήθεια όπως βολεύει την πλουτοκρατία για να μαντρώνουν τις λαϊκές συνειδήσεις στην υποταγή και τη μοιρολατρία. 
Και όπως φάνηκε ήδη από τις πρώτες ώρες και της νέας ναυτεργατικής απεργίας, αυτό το ρόλο έχουν ήδη αναλάβει: Να κρύψουν από το λαό πως ο αγώνας που δίνουν οι ναυτεργάτες είναι αγώνας για την ίδια τη λαϊκή ανάγκη σε σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου