Σελίδες

6 Αυγ 2011

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.


Το έδαφος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα «έστρωσε» χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, δημοσιοποιώντας τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» για τους δημοσίους υπαλλήλους ως «προθάλαμο» για να στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real Fm», έθεσε ανοιχτά θέμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας με κυνισμό ότι «επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν κατά 150.000 άτομα», ενώ ταυτόχρονα επιδίωξε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τις νέες μειώσεις των μισθών τους που φέρνει το «μεσοπρόθεσμο». 

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε δίστασε να ρίξει την «ευθύνη» στους εργαζόμενους και να τους σπιλώσει, ισχυριζόμενος: «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία". Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι - ακόμα και η ΑΔΕΔΥ - να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιούσαμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια».
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη μέσα στον Αύγουστο να βάλει «λουκέτο» σε μια σειρά από δημόσιους οργανισμούς και να πετάξει χιλιάδες εργαζόμενους στην «εργασιακή εφεδρεία», ενώ έχει έτοιμο και το νομοσχέδιο για το «ενιαίο μισθολόγιο» των δημοσίων υπάλληλων που θα μειώσει δραστικά τους μισθούς τους.
Δεν αποκλείουν νέα μέτρα
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επαναφέρει τα εκβιαστικά επιχειρήματα απέναντι στο λαό σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου της τρόικας, με κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται αυτή τη φορά τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τα «προβλήματα» δανεισμού που αντιμετωπίζουν Ισπανία και Ιταλία. 
Εντελώς προκλητικά μάλιστα τα κυβερνητικά στελέχη, που μέχρι προχτές θριαμβολογούσαν για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τη «διαχείριση του ελληνικού χρέους», χτες υποστήριζαν ότι δεν έχουν καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες. 
«Ενδέχεται και ανάλογα με τις εξελίξεις να πάρουμε την 6η δόση του δανείου με τους παλιούς όρους και όχι με εκείνους που αποφασίστηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα!
Δικομματική κοκορομαχία στις πλάτες των ανέργων, που φανερώνει όμως ταυτόχρονα και τη «σαπίλα» του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, ξέσπασε μετά τις καταγγελίες στελεχών της ΝΔ ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήνουν «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» και προχωρούν «σε χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις», αξιοποιώντας τα κυβερνητικά προγράμματα «κατά της ανεργίας». 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, αλλά και ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μανώλης επικαλέστηκαν χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και κατήγγειλαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη ότι προχωρεί σε ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω ΜΚΟ.
Από την πλευρά του ο Στ. Κουτμερίδης, μιλώντας στο «Βήμα Fm», έκανε λόγο για «αθλιότητες», ωστόσο παραδέχτηκε ότι το πρώτο διάστημα έδωσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που είχε αναλάβει την ...εξεύρεση εργασίας σε ανέργους τον τηλεφωνικό αριθμό του γραφείου του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου