Σελίδες

23 Ιουν 2011

Ο οπορτουνισμός και η «πλατεία»....



«Τις εξελίξεις πλέον τις επηρεάζει αποφασιστικά ο παράγων πλατείες. 
Ηδη έχει πετύχει σημαντικές νίκες. Και μόνο το γεγονός ότι η 5η δόση είχε σιγουρέψει περισσότερο από ποτέ, τις ώρες που η Ελλάδα δεν είχε πρωθυπουργό αλλά είχε γεμάτες τις πλατείες, δείχνει πως ο λαϊκός παράγοντας έκανε αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση τόσο καιρό»!!! 
Αν πιστέψουμε όσα δηλώνει ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Κόκκινο»), τότε ο παράγοντας «πλατεία» έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. 
Νίκησε - λέει - γιατί άσκησε πίεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, για την καταβολή της οποίας κυβέρνηση - ευρωένωση και ΔΝΤ θέλουν την κεφαλή του λαού επί πίνακι! 
Αν έτσι εννοεί ο οπορτουνισμός τις «νίκες» του λαϊκού παράγοντα, έχουμε εξαιρετικά μεγάλη περιέργεια για το πώς εννοεί τις ήττες. 
Πέρα από τις αστειότητες όμως, χρειάζεται μεγάλο θράσος και ο οπορτουνισμός το διαθέτει για να μιλάει για σημαντικές νίκες την ώρα που κατεδαφίζονται και τα τελευταία υπολείμματα εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, την ώρα που ο λαός δίνει καθημερινή μάχη για την ίδια του την επιβίωση.
Αλήθεια, όμως, για τέτοιου είδους «νίκες» ζητά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την κινητοποίηση του λαού; Και γιατί δεν λέει ευθέως ότι αυτό που ζητά είναι να προσχωρήσει ο λαός και το κίνημα στο αντίπαλο στρατόπεδο και να πολεμήσει για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης; 
Να αποδεχτεί δηλαδή όσα του έχουν φορτώσει στην πλάτη και άλλα τόσα για να βγει η πλουτοκρατία όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από την κρίση.
Τα παραπάνω προσφέρονται στο λαό για συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο του οπορτουνισμού αλλά και για σοβαρό προβληματισμό για τους λόγους που δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και πολλές άλλες ακόμα «κανακεύουν» την «πλατεία», για το ρόλο που θέλουν αυτή να παίξει, υποστηρικτικό βάρβαρων μέτρων σε βάρος του λαού, που με μεγάλη ευκολία κάποιοι θα βαφτίσουν «νίκη», σαν την... 5η δόση!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/6/11, 10:26 μ.μ.

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο χώρο αυτό !
    Κοίτα, ο χώρος, χρησιμοποιείται ...
    Και φυσικά οι "απέναντι" την ψάχνουν τη δουλειά !
    Δεν κάνουν τυχαίες επιλογές ...
    Όταν βλέπεις κάποιους να είναι κολαούζοι των Παναγοπουλαίων και λοιπών κυβερνητικών εργατοπατέρων ... έ ... τι εμπιστοσύνη να τους έχεις ...
    Ο νοών νοείτω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/11, 12:53 π.μ.

    Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
    Όποιος είναι και με τους δύο, είναι μόνο με τον πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/11, 1:13 π.μ.

    ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ:
    - τρόπος ενέργειας σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης του κινητοποιείται από συμφεροντολογικά ελατήρια κι όχι από το χρέος προς μια πάγια αρχή,
    -ελιγμός και η αξιοποίηση συγκυριών κάθε είδους προκειμένου να επιτευχθούν προσωπικά συμφέροντα
    -(συμμόρφωση προς την αστική νομιμότητα , άρα η εγκατάλειψη της επανάστασης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή