Σελίδες

10 Μαΐ 2011

Το «χρήσιμο» πρόσχημα της τρομοκρατίας.



Ο «μύθος» του περιβόητου Οσάμα Μπιν Λάντεν και της «Αλ Κάιντα» θα εξακολουθήσει να αξιοποιείται από τους ιμπεριαλιστές για πολύ καιρό ακόμα μετά την εμφανιζόμενη εκτέλεσή του στο Πακιστάν από Αμερικανούς κομάντος, και μάλιστα σε σπίτι που βρισκόταν δίπλα από τη στρατιωτική Σχολή του Πακιστάν και στα «περίχωρα» του Ραουαλπίντι, την έδρα του πακιστανικού στρατού (!) Ο Λάντεν ήταν πράκτορας της CIA από τη δεκαετία του '80 που συμμετείχε ενεργά στο αιματοκύλισμα του αφγανικού λαού την περίοδο που αυτός, προσπάθησε να ξεκολλήσει από το σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση με τη βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών και της Σοβιετικής Ενωσης από το 1979.

Ηταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τους «Μουτζαχεντίν» στο Αφγανιστάν, ως εκπαιδευτής του πακιστανικού στρατού υπό τις οδηγίες του πολύ Ζμπίγκνεφ Μπρεζίνσκι σύμβουλου ασφαλείας του Κάρτερ (σήμερα σύμβουλος του Ομπάμα), και που συνέβαλε στην επέκταση του «ιερού πολέμου», εμπνεύσεως CIA, σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο, και την 11η Σεπτέμβρη 2001, με το χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης έδωσε το πολυαναμενόμενο «πάτημα» στους ιμπεριαλιστές για να εξαπολύσουν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», με τις επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
***
Ο Λάντεν ήταν αρχηγός του δικτύου της Αλ Κάιντα, που, όπως έχει αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», στις 8 Ιούλη 2005 «το όνομα "Αλ Κάιντα", επί της ουσίας, είναι ο κωδικός του αρχείου των αμερικανικών υπηρεσιών με τα ονόματα χιλιάδων μαχητών μουτζαχεντίν που είχαν στρατολογηθεί και εκπαιδευτεί από τη CIA». Αυτή είναι η διαδρομή του υπ' αριθμόν 1 τρομοκράτη για τις ΗΠΑ.
Τώρα, η αξιοποίηση του Λάντεν συνεχίζεται και όπως θέλουν οι Αμερικανοί να φανεί, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλιμακώνονται πέρα από τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα και με επιχειρήσεις - αστραπή, βομβαρδισμούς και μυστικές επιχειρήσεις.
Ο Ομπάμα δήλωσε με ύφος παγκόσμιου σερίφη ότι «οι ΗΠΑ αυτό που λένε το κάνουν», επιδιώκοντας να περάσει την αντίληψη ότι ο στόχος της εξόντωσης του Λάντεν επιτεύχθηκε, αλλά ο πόλεμος δεν τελειώνει. Ολα τα σενάρια που διοχετεύονται, όπως αυτό χτες περί νέων «τρομοκρατικών επιθέσεων» που προετοιμάζονταν από τον Λάντεν, και όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ανακάλυψαν κατά την επιχείρηση στο σπίτι του, θέλουν να συντηρήσουν την «απειλή» και το πάντα χρήσιμο πρόσχημα της τρομοκρατίας.
***
Ταυτόχρονα, οι όποιες υποκριτικές κορόνες υψώθηκαν από το Πακιστάν, ή μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις περί «μη νομιμοποίησης της επιχείρησης» ή «παραβίασης διεθνών κανόνων» επιδιώκουν να «θολώσουν» τα νερά για το γεγονός ότι όλοι μαζί συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε περιοχές με τεράστια γεωστρατηγική σημασία και στόχο την καταλήστευση των φυσικών πόρων. Οι όποιες «αντιπαραθέσεις» και στην υπόθεση του Λάντεν, και στην περίπτωση του Ιράκ, του συνεχιζόμενου μακελειού στη Λιβύη που επιχειρείται η διχοτόμησή της, συνολικά της Βόρειας Αφρικής, ως πύλης στην μαύρη ήπειρο είναι η απόδειξη του σκληρού ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για την καλύτερη θέση στο τραπέζι της μοιρασιάς της λείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου