Σελίδες

19 Φεβ 2011

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

ΗΠΑ - ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ 
ΜΑΝΤΙΣΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και των μαθητών ενάντια στις προωθούμενες δραστικές περικοπές, τα μέτρα λιτότητας και τις αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η πολιτεία του Ουισκόνσιν.
Οι διαδηλωτές «πολιορκούν» το τοπικό Κογκρέσο και το κυβερνείο στο Μάντισον, ενώ για μία ακόμη φορά εισέβαλαν στο Κογκρέσο με κύριο στόχο τον τερματισμό της διαδικασίας εξέτασης και ψήφισης της αντεργατικής νομοθεσίας. Νομοθεσία που προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση κάθε συλλογικής διαπραγμάτευσης, δίνει στον κυβερνήτη το δικαίωμα να απολύει εργαζόμενους που «συμμετείχαν σε συλλογική και οργανωμένη δράση που προκάλεσε παύση της εργασίας ή επιβράδυνσή της» ή εάν «ήταν απόντες για τρεις μέρες χωρίς την έγκριση του εργοδότη», καταργεί το δικαίωμα περίθαλψης και σύνταξης για τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου κ.ά.
Οι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις και από άλλους κλάδους, προσπαθούν να αποτρέψουν τα σχέδια για απολύσεις 175.000 εργαζόμενων σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, στον τομέα Υγείας και Εκπαίδευσης και στο Πανεπιστήμιο και για διπλασιασμό των εισφορών των εργαζομένων γεγονός που σημαίνει περικοπές στις αποδοχές τους μέχρι και 20%. Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης έχει καλέσει την Εθνοφρουρά και η κατάσταση είναι τεταμένη.
Στο μεταξύ, την απόλυση περίπου 4.700 εκπαιδευτικών δρομολογεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ προκειμένου, όπως δηλώνει, να μειώσει το έλλειμμα των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δημοτικό προϋπολογισμό. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την επανεκλογή του, το Νοέμβριο, ο Μ. Μπλούμπεργκ είχε ανακοινώσει ότι θα απολυθούν περίπου 10.000 από τους 300.000 δημοσίους υπαλλήλους του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου