Σελίδες

19 Φεβ 2011

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα, στον "Τύπο της Κυριακής"


  1. Φαρσοκωμωδία" χαρακτηρίζει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην τρόικα η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα πως "θα ξεπουλήσουν τα πάντα και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο".
  2.  Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εκτιμά πως τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και ο ΛΑΟΣ δεν αιφνιδιάστηκαν με τις προτάσεις της τρόικας.
  3.     "Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ, ούτε ο Καρατζαφέρης. Είναι και δική τους θέση", υποστηρίζει η κ. Παπαρήγα. επισημαίνοντας πως "ήταν προσβλητική η τρόικα, αλλά αυτό που τους ενόχλησε ήταν η λαϊκή κατακραυγή, για αυτό και άρχισε ο ένας να καρφώνει τον άλλον παίζοντας τη φαρσοκωμωδία της αντίστασης, της αξιοποίησης και όχι της πώλησης".
  4.     Η γ.γ. του ΚΚΕ καλεί το λαό "να βάλει τέρμα στα σχέδια των μεγάλων κομμάτων" καθώς, όπως λέει, "αν δεν τους σταματήσει ο λαός, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, δεν θα είναι μόνο ένα μεγάλο έγκλημα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου αλλά και καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και του περιβάλλοντος".
  5.     Η κ. Παπαρήγα επισημαίνει πως για να λυθεί το μεταναστευτικό χρειάζεται να υπάρξει μια σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Να νομιμοποιηθούν όσοι επιθυμούν να μείνουν στη χώρα, τις πολιτικές ευθύνες όσων οδήγησαν τους μετανάστες στην παγίδα της Νομικής τις καταλογίσαμε από την πρώτη στιγμή", αναφέρει και αρνείται να συναθροιστεί γενικά στο χώρο της Αριστεράς.
  6.     "Εγώ εκπροσωπώ το ΚΚΕ, όχι την αριστερά που ζητά φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο γερασμένο και αγιάτρευτο καπιταλισμό", τονίζει χαρακτηριστικά. "Το ζήτημα είναι σήμερα η λαϊκή αγανάκτηση να μετατραπεί σε αγωνιστική συνειδητή δράση, να ηττηθούν οι αυταπάτες και η μοιρολατρία" δηλώνει στη συνέντευξή της η γ.γ. του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου