Σελίδες

5 Ιαν 2011

ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Κόλαφο για την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συνιστά η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΟΓΑΛ ότι η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης στη γαλακτοβιομηχανία έγινε ...«προληπτικά» και δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης! 
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Χρ. Σεβαστίδης, η υπογραφή της σύμβασης, με την οποία συμφωνήθηκε η μείωση των αποδοχών κατά 9% την επόμενη διετία, «δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης», καθώς όπως παραδέχθηκε η ΝΕΟΓΑΛ προβλέπεται να κλείσει τη χρήση 2010 με κερδοφορία. 
«Η συμφωνία υπεγράφη προληπτικά(!), γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο»,
 συνέχισε ακάθεκτος ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, υποστηρίζοντας ότι έτσι «θα αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της στις νέες, δύσκολες, συνθήκες της αγοράς».
Και βέβαια η εργοδοσία τη δουλειά της κάνει και τα συμφέροντά της, δηλαδή την απρόσκοπτη κερδοφορία, επιχειρεί να διασφαλίσει, κατακρεουργώντας τους μισθούς και τη ζωή των εργαζομένων. 
Το μεγάλο ζήτημα είναι ποια θα είναι η στάση και η απάντηση των εργαζομένων, αν δηλαδή θα αφήσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να τους οδηγήσουν σαν πρόβατα επί σφαγή ή θα σηκώσουν το ανάστημά τους για να διεκδικήσουν και κατακτήσουν αυτά που τους ανήκουν...


Αξιος εκπρόσωπος της εργοδοσίας, προδότης των εργαζομένων...
Είναι ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στη ΝΕΟΓΑΛ που έσπευσε πρώτος να υπογράψει την κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση που μειώνει κατά 9% τους μισθούς για δύο χρόνια σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. 
Το όνομά του είναι Γ. Μιχαηλίδης, είναι επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
 Παραθέτουμε στη συνέχεια ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη χτεσινή συνέντευξή του στον «Φλας» για να βγάλουν έγκαιρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους: 
  • Ερώτηση: «Ο επιχειρηματίας για ποιο λόγο σας είπε ότι πρέπει να... (σ.σ. να υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση)... 
  -Απάντηση: "Ο επιχειρηματίας ήθελε να προλάβει να κλείσει συμφωνίες με τα μεγάλα μάρκετ αν θα απορροφήσει ή όχι το 2%. Γι' αυτό έγινε τόσο βιαστικά". 
  • Ερώτηση: "Για την αύξηση του ΦΠΑ εννοείτε". 
   -Απάντηση: "Ναι, γιατί στην ουσία εμείς πάμε να καλύψουμε την αύξηση του ΦΠΑ, γι' αυτό γίνεται. Δεν πηγαίνει στην εταιρεία. Εμείς δεν μπορούμε αυτούσια να την καλύψουμε γιατί είναι παραπάνω το ποσό, το υπόλοιπο είναι συμμετοχή της εταιρείας. Απλώς συμμετέχουμε σαν εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι τις ευθύνες που έχουμε"(!!!).
  • Ερώτηση: "Πόσα άτομα απασχολούνται αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση;". 
  - Απάντηση: "Γύρω στα 140". 
  • Ερώτηση: "Και τώρα περιμένετε τη γνωμοδότηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας;".
  - Απάντηση: "Ναι, ναι. Δεν είμαστε συνδικαλιστές καριέρας, κοιτάμε την ουσία του προβλήματος και νομίζω ότι διασφαλίζουμε τους εαυτούς μας, τουλάχιστον για 2 χρόνια να είμαστε ήσυχοι"(!)». 
Τον παραδίδουμε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του στη ΓΣΕΕ στην περιφρόνηση της εργατικής τάξης.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/1/11, 8:52 μ.μ.

    Με αφορμή την υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης στην εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ, στη Δράμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει:
    «Η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης από τη ΝΕΟΓΑΛ, που μειώνει κατά 9% όλες τις αποδοχές, επικαλούμενη λόγους ανταγωνιστικότητας και η συνεργία των εργοδοτικών συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταρρίπτει όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και αποδείχνει ότι η δραστική μείωση των μισθών απειλεί όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο. Καμία αυταπάτη, ταξική αφύπνιση και συσπείρωση, για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/1/11, 8:56 μ.μ.

    Τα πουλημένα και αργυρώνυτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ προετοίμασαν το έδαφος συζητώντας εδώ και καιρό για την «ανάγκη να γίνουν μειώσεις στους μισθούς», υιοθετώντας τις απειλές της εργοδοσίας πως σε διαφορετική περίπτωση θα «αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις». Και αφού υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα «συμφωνηθέντα». Μάλιστα, ένα από τα πρώτα «βιολιά» της ΠΑΣΚΕ στο νομό, εργαζόμενος της «ΝΕΟΓΑΛ», δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για τις εξελίξεις ούτε το Εργατικό Κέντρο Δράμας, παρότι είναι μέλος της διοίκησής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/1/11, 8:57 μ.μ.

    Ανακοίνωση - καταγγελία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ
    «Ακάθεκτος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ προχωρούν στην υλοποίηση των επιλογών Κυβέρνησης - ΣΕΒ - Τρόικας, χτυπώντας και μειώνοντας μισθούς και μεροκάματα, σφαγιάζοντας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
    Στην επιχείρηση ΝΕΟΓΑΛ, βιομηχανία γάλακτος στη Δράμα, το Σωματείο του χώρου με πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών 9%.
    Στέλεχος του Σωματείου είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας, το οποίο καλύπτει πλήρως την άθλια συμφωνία.
    Η συγκεκριμένη εταιρεία (ΝΕΟΓΑΛ) είχε κέρδη 2 εκατομμύρια ευρώ το 2009 που σημαίνει ότι πρόβλημα λόγω κρίσης δεν έχει. Αξιοποιεί στο έπακρο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της και χτυπάει στο ψαχνό μισθούς και δικαιώματα.
    Αποδεικνύεται επίσης η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των στελεχών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που "κονταροχτυπιούνται" δήθεν στα τηλεοπτικά κανάλια και δηλώνουν ότι δεν θα βρεθεί συνδικαλιστής να υπογράψει μείωση μισθών !!!!
    Την ίδια στιγμή στελέχη τους πρωτοστατούν και υπογράφουν τις αθλιότητες που ονομάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών. Αξιος ο μισθός τους.
    Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτές τις πισώπλατες μαχαιριές ενάντια στους εργαζόμενους από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική αντιμετώπιση.
    Καλεί τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης να "πετάξουν" από το σβέρκο τους τους "υποτίθεται" συνδικαλιστές, ανδρείκελα του εργοδότη στην ουσία.
    Καλεί τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης να βάλει φραγμό με την πάλη της σε αυτές τις αντεργατικές ενέργειες. Να συσπειρωθεί στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ για να συμβάλουν στο δρόμο της προοπτικής και της αντεπίθεσης, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή