Σελίδες

15 Οκτ 2010

Τρομοκρατούν εργάτη υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Καταγγελία του αγωνιστικού συνδυασμού
Τραμπούκικη επίθεση από εκπροσώπους της εργοδοσίας «TREE COMPANY CORPORATION» στο Π. Φάληρο δέχτηκε χτες το πρωί ο εργαζόμενος και υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Παντελής Αρβανιτάκης, γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μαζί με άλλους τέσσερις είχαν απολυθεί από την εργοδοσία της επιχείρησης και μετά από την προχτεσινή παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο στην περιοχή Ν. Παπαγεωργίου, αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις. Ωστόσο, χτες το πρωί όταν πήγαν εργαζόμενοι να πιάσουν δουλειά ο εργοδότης κατά την προσφιλή τρομοκρατική τακτική του απαίτησε από τους εργαζόμενους να αποσύρει πρώτα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων από την ιστοσελίδα του σωματείου ανακοίνωση - καταγγελία για την επιχείρηση και μετά θα μπουν για δουλειά. Ο Π. Αρβανιτάκης δεν πτοήθηκε και προχώρησε κανονικά μέσα στο χώρο όπου και δέχτηκε την επίθεση.
Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταγγέλλει την τρομοκρατική συμπεριφορά του εργοδότη Ιωάννη Πολυκρέτη, καθώς και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετέχει σε πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ. Μετά το συμβάν ο εργαζόμενος μαζί με μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου και κατήγγειλαν το συμβάν στον αξιωματικό Υπηρεσίας.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Π. Φαλήρου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως «η θρασύδειλη εργοδοσία ενώ μια μέρα πριν και μετά την παρέμβαση των ταξικών σωματείων του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πήρε πίσω τις απολύσεις του συναδέλφου και άλλων τεσσάρων εργαζομένων, χτες όχι μόνο αρνήθηκε να παράσχει εργασία στους απολυμένους, αλλά κατά την είσοδο του συναδέλφου Αρβανιτάκη στο χώρο της εταιρείας τον προπηλάκισε άγρια».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Π. Φαλήρου καταγγέλλει «τις τραμπούκικες ενέργειες της εργοδοσίας, η οποία εκμεταλλευόμενη τους νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αξιοποιεί τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ, προσλαμβάνει, απολύει ή εξαναγκάζει σε παραίτηση τους εργαζόμενους πριν αποκτήσουν δικαιώματα».
Τέλος, καλεί «τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες του Π. Φαλήρου που πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική να σταθούν στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που αντιστέκεται καταδικάζοντας με την ψήφο τους σε δήμο και περιφέρεια τις παρατάξεις που στηρίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας καθώς και τα αναχώματά της. Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη. Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" για κοινωνική συμμαχία ενάντια στους εκμεταλλευτές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου